Olimpicii români au câştigat două medalii de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medaliaţii cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) şi David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Ţolu (clasa a XII-a) şi Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Andrei Giovani Chiriţă (clasa a X-a de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de bronz.

În clasamentul pe naţiuni, România a obţinut locul I cu un total de 168 de puncte din 240 posibile.

Echipa României a fost coordonată de Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi de Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori, prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state. Lotul României va fi aşteptat luni seara, la aeroport, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/f9c0fbec-1aaa-4f44-86ac-4fd7b068f0b7.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/f9c0fbec-1aaa-4f44-86ac-4fd7b068f0b7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Olimpicii români au câştigat două medalii de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz. Medaliaţii cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) şi David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la...