Într-un discurs care a coincis cu parada din Rusia de Ziua Victoriei, care comemorează sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Wallace a declarat că generalii ruşi sunt la fel de complici ca şi preşedintele lor şi ar trebui să fie judecaţi de curtea marţială, scrie Reuters.

Prin invazia Ucrainei, Putin şi cercul său interior de generali oglindesc acum fascismul şi tirania de acum 77 de ani, repetând erorile regimului totalitar din secolul trecut“, a spus el.

Wallace vorbea în timp ce Putin se adresa rândurilor masate de personal militar în Piaţa Roşie la aniversarea victoriei asupra Germaniei naziste, evocând memoria eroismului sovietic pentru a-şi îndemna armata spre victoria în Ucraina.

Marea Britanie a fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai eforturilor Ucrainei de a rezista la ceea ce Putin numeşte o “operaţiune specială” de dezarmare a vecinului său şi de protejare a acestuia de fascişti. Ucraina şi Occidentul spun că acesta este un pretext fals pentru un război de agresiune neprovocat de către Rusia.

Referindu-se la generalii ruşi, Wallace a spus: “Pentru ei şi pentru Putin nu poate exista o zi a victoriei, ci doar dezonoare şi cu siguranţă o înfrângere în Ucraina”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/shoigu3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/shoigu3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Într-un discurs care a coincis cu parada din Rusia de Ziua Victoriei, care comemorează sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Wallace a declarat că generalii ruşi sunt la fel de complici ca şi preşedintele lor şi...