“Vreau să continuăm să generalizăm majoritatea calificată în procesul nostru decizional, pentru eficientizarea deciziilor. Sunt favorabil acestei reforme instituţionale”, a declarat Emmanuel Macron, citat de postul FranceTV.

Consiliul Uniunii Europene adoptă decizii în unanimitate în privinţa subiectelor importante privind domeniul fiscal, securitatea socială, politica externă comună şi cea în domeniul apărării, ceea ce a generat dificultăţi în adoptarea rapidă a unor decizii.

Emmanuel Macron a explicat şi că statele care vor fi cooptate în noua structură de cooperare politică europeană vor putea adera ulterior la Uniunea Europeană dacă îndeplinesc criteriile. “Cum să organizăm Europa dintr-un punct de vedere politic mai amplu decât Uniunea Europeană? Putem crea o nouă comunitate politică europeană. Această comunitate le-ar permite naţiunilor europene democratice care aderă la setul nostru de valori să găsească un nou spaţiu de cooperare politică şi în materie de securitate, cooperare în materie energetică, în domeniul transporturilor, investiţiilor în infrastructură, circulaţiei persoanelor”, a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Monde.

“Aderarea la această comunitate nu reprezintă o evaluare anticipată privind admiterea ulterioară la Uniunea Europeană. Şi nici nu va fi închisă celor care s-au retras din UE. Dar trebuie să reunim Europa în funcţie de realitatea geografiei sale cu voinţa de a menţine unitatea continentului nostru”, a explicat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a propus în Parlamentul European, cu ocazia Conferinţei privind Viitorul Europei, crearea unei “comunităţi politice europene”, o structură diferită de UE dar care să coopereze strâns cu blocul comunitar, în care să fie integrată Ucraina, în contextul în care unele state se opun admiterii rapide a acestei ţări în Uniunea Europeană. “Războiul din Ucraina ne invită să regândim geografia şi organizarea continentului nostru. Ucraina, prin lupta sa şi prin curaj, este membră de suflet a Europei noastre”, a argumentat Emmanuel Macron, admiţând că este posibil să dureze “decenii” până la admiterea Ucrainei în UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/7678199-ap-mediafax-foto-ap-daniel-cole-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/7678199-ap-mediafax-foto-ap-daniel-cole-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Vreau să continuăm să generalizăm majoritatea calificată în procesul nostru decizional, pentru eficientizarea deciziilor. Sunt favorabil acestei reforme instituţionale', a declarat Emmanuel Macron, citat de postul FranceTV. Consiliul Uniunii Europene adoptă decizii...