Pachetul de infrastructură în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, adoptat anul trecut de Congres, a inclus o finanţare de 14,2 miliarde de dolari pentru Programul de conectivitate la preţuri accesibile, care oferă subvenţii lunare de 30 de dolari (75 de dolari în unel zone locuite de amerindieni) la serviciul de internet pentru milioane de gospodării cu venituri mici, scrie AP.

Cu noul angajament din partea furnizorilor de internet, aproximativ 48 de milioane de gospodării vor fi eligibile pentru planuri lunare de 30 de dolari pentru servicii de 100 de megabiţi pe secundă, sau de viteză mai mare, ceea ce face ca serviciul de internet să fie plătit integral cu subvenţia guvernamentală dacă se înscriu la unul dintre furnizorii care participă la program.

Biden, în timpul candidaturii sale la Casa Albă şi al promovării proiectului de lege privind infrastructura, a făcut din extinderea accesului la internet de mare viteză în zonele rurale şi în zonele cu venituri mici o prioritate. El a vorbit în repetate rânduri despre familiile cu venituri mici care s-au luptat să găsească un wi-fi fiabil, astfel încât copiii lor să poată participa la şcolarizare la distanţă şi să îşi facă temele la începutul pandemiei de coronavirus.

“Dacă nu am ştiut înainte, acum ştim: Internetul de mare viteză este esenţial”, a declarat preşedintele democrat în timpul unui eveniment organizat luna trecută la Casa Albă.

Cele 20 de companii de internet care au fost de acord să reducă tarifele pentru consumatorii eligibili oferă servicii în zone în care locuieşte 80% din populaţia SUA, inclusiv 50% din populaţia rurală, potrivit Casei Albe. Companiile participante care oferă servicii pe teritoriile tribale oferă tarife de 75 de dolari în aceste zone, echivalentul subvenţiei acordate de guvernul federal în aceste zone.

Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris urmau să se întâlnească luni cu directori din domeniul telecomunicaţiilor, membri ai Congresului şi alte persoane pentru a evidenţia efortul de îmbunătăţire a accesului la internet de mare viteză pentru gospodăriile cu venituri mici.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/biden-nou.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/biden-nou-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pachetul de infrastructură în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, adoptat anul trecut de Congres, a inclus o finanţare de 14,2 miliarde de dolari pentru Programul de conectivitate la preţuri accesibile, care oferă subvenţii lunare...