Mai mult de 90% dintre copii au fost spitalizaţi, iar 14% au avut nevoie de transplant de ficat, potrivit CDC. Cazurile care fac obiectul anchetei au avut loc în ultimele şapte luni în 25 de state. Majoritatea pacienţilor s-au recuperat complet şi au fost externaţi din spital, potrivit CDC.

Mai mult de jumătate dintre copii au avut o infecţie confirmată cu adenovirus. Cu toate acestea, oficialii CDC au declarat că nu ştiu încă dacă adenovirusul este cauza reală. Adenovirusul este un virus comun care, în mod normal, provoacă simptome uşoare de răceală sau de gripă, sau probleme stomacale şi intestinale. Nu este o cauză cunoscută de hepatită severă la copiii sănătoşi, deşi a fost asociat cu boala la copiii cu un sistem imunitar slab.

Vaccinarea Covid-19 nu este cauza îmbolnăvirilor, a precizat dr. Jay Butler, director adjunct pentru boli infecţioase la CDC. Copiii aveau o vârstă medie de doi ani, ceea ce înseamnă că majoritatea dintre ei nu erau eligibili pentru a fi vaccinaţi. CDC investighează în continuare dacă există vreo asociere cu virusul Covid-19, a spus Butler. Cele nouă cazuri iniţiale din Alabama de copii cu hepatită severă nu aveau Covid.

Viruşii hepatitei A, B, C, D şi E nu au fost găsiţi la copii în timpul investigaţiilor iniţiale, potrivit CDC.

Statele Unite nu au înregistrat o creştere a numărului de infecţii cu adenovirus pe baza datelor disponibile, a precizat Butler. Cu toate acestea, Dr. Umesh Parashar, un oficial al CDC, a declarat că SUA nu au un sistem naţional bun pentru a efectua supravegherea virusului. Butler a declarat că CDC lucrează pentru a-şi îmbunătăţi supravegherea.

De asemenea, CDC nu a documentat o creştere semnificativă a cazurilor de hepatită la copii sau a transplanturilor de ficat, dar acest lucru se bazează pe date preliminare şi s-ar putea schimba, potrivit lui Butler. Cu toate acestea, Marea Britanie – care a alertat prima dată lumea cu privire la această problemă – a documentat o creştere semnificativă, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/laborator-medical-cercetari-shutterstock-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/laborator-medical-cercetari-shutterstock-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mai mult de 90% dintre copii au fost spitalizaţi, iar 14% au avut nevoie de transplant de ficat, potrivit CDC. Cazurile care fac obiectul anchetei au avut loc în ultimele şapte luni în 25 de state. ...