UPDATE 16:00 Kremlinul: Fregata rusă scufundată? Nu avem informaţii

Kremlinul spune că nu are informaţii despre un presupus atac asupra unei nave de război ruseşti în Marea Neagră. „Nu, nu avem astfel de informaţii”, a explicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov.

UPDATE 15;40 Kiev: fregata rusă Amiral Makarov a lovit

Fregata rusă lovită în Marea Neagră care arde lângă Insula Şerpilor ar fi Amiralul Makarov. care a fost implicat într-un atac asupra oraşului Odessa în aprilie.

O ţintă preţioasă pentru ucraineni – conform Forbes – deoarece este cea mai recentă şi mai modernă navă din clasa sa. Rapoartele ucrainene vorbesc despre o navă lovită, fără a specifica care dintre ele.

Toate cele 3fregate din clasa Amiral Grigorovici aparţin Flotei Mării Negre, cu sediul la Sevastopol. Sunt înarmaţi cu 24 de rachete sol-aer Buk cu rază medie de acţiune şi opt rachete de croazieră Kalibr. Aceste fregate pot escorta alte nave şi, de asemenea, pot ataca ţinte de pe sol.

După scufundarea crucişătorului Moskva, flota rusă de la Marea Neagră a scăzut la doar 3 nave mari de luptă, cea mai bună fiind noua fregata de rachete Amiral Makarov.

UPDATE 15:30 Peskov: sărbătorile de 9 mai la Mariupol sunt imposibile

Sărbătorile Zilei Victoriei la Mariupol pe 9 mai sunt momentan imposibile. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, potrivit Tass. „Nu am informaţii despre o delegaţie oficială”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare despre posibila trimitere de către Moscova a unei delegaţii oficiale la Mariupol pentru ziua victoriei.

Organizarea de sărbători în oraş, a spus el, „este imposibilă din motive evidente”. Peskov a subliniat, însă, că este sigur că va veni momentul acestor sărbători.

UPDATE 15:20 O treime din grâul ucrainean, pierdut în război

Se preconizează că producţia următoarei culturi de grâu din Ucraina va scădea cu cel puţin 35% din 2021 din cauza invaziei ruse, potrivit imaginilor din satelit. Conflictul a perturbat grav sezonul de plantare, care este în desfăşurare, şi a forţat fermierii să lucreze sub bombe, cu combustibil greu de găsit. Imaginile au fost înregistrate între 14 şi 22 aprilie, la puţin mai puţin de două luni după invazia rusă a ţării, de satelitul Terra al NASA.

UPDATE 14:50  Imagini inedite. O copilă de 15 ani a condus pe un drum minat, împuşcată, pentru a salva doi bărbaţi: „Aveam nevoie urgentă de ajutor, pierdeam mult sânge. Minele de pe şosea erau ca o tablă de şah”

UPDATE 14:17 Armata rusă a început să folosească în mod activ rachete şi lovituri aeriene  în regiunea Zaporizhzhya 

UPDATE 13:50 Rusia îşi menţine retorica „nevinovată”. Kremlinul insistă că nu va folosi arme nucleare în Ucraina

UPDATE 13:33 Civilii care încearcă să părăsească Hersonul ocupat de ruşi sunt hărţuiţi şi blocaţi de forţele ruseşti 

UPDATE 13:10 Informaţii neconfirmate oficial arată o navă de război rusească care se află în Marea Neagră, în apropierea Insulei Şerpilor, ar fi în flăcări, anunţă Sky News

UPDATE 12:40 Ruşii spun că ar fi distrus un mare depozit de muniţie în estul Ucrainei 

UPDATE 12:15 Un embargo total asupra petrolului rusesc va fi impus de către UE peste 9 luni, anunţă comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni 

UPDATE 11:00 O delegaţie din Belarus este gata să meargă în Doneţk şi Luhansk pentru a recunoaşte pseudo-republici 

Putin a convenit cu Lukaşenko că Belarus va recunoaşte aşa-numitele “RPD” şi “RPL”. Lukaşenko însuşi, desigur, nu va merge acolo, dar va trimite o delegaţie. Despre acest lucru relatează Channel 24, citând surse din serviciile secrete ucrainene. 

UPDATE 10:00 Tratamentul bolnavilor de cancer a fost complet oprit în Ucraina din cauza agresiunii ruse, spune Zelenski. În plus, sunt probleme cu accesul la insulină şi deficitul de antibiotice pentru pacienţii care au nevoie 

UPDATE 9:10 Aproximativ 500 de civili au fost evacuaţi din Azovstal şi din zonele adiacente

UPDATE 8:23  Estonia va emite o monedă de 2 euro cu inscripţia „Glorie Ucrainei”

UPDATE 7:50 Armata ucraineană va putea antrena soldaţi britanici după încheierea războiului cu Rusia, – şeful Ministerului Britanic al Apărării Ben Wallace, potrivit The Telegraph

UPDATE 7:20 Zelenski spune că luptele au distrus sau avariat aproape 400 de spitale şi centre medicale din ţară

Update 06:00 – Casa Albă pregăteşte o convorbire cu liderii G7 pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei, spune secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki

Update 03:20 -Statele membre UE sunt “aproape gata” să accepte noul pachet de sancţiuni solicitat împotriva Rusiei, inclusiv embargoul petrolier, a declarat Josep Borrell, potrivit Reuters

Update 03:00 – ONU a declarat că acţiunile Rusiei în Ucraina ar putea fi recunoscute drept crime de război.

Înaltul Comisar Michelle Bachelet a declarat acest lucru joi, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU. Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului adună dovezi şi probe în Ucraina cu privire la încălcările comise în timpul invaziei ruseşti care ar putea fi recunoscute drept crime de război. 

Update 02:30– SUA nu văd niciun obstacol în aprovizionarea Ucrainei cu arme occidentale, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

“Livrările de arme către Ucraina nu favorizează pacea”, a declarat reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Zhang Jun, în faţa Consiliului de Securitate. Jun a declarat că sunt necesare discuţii între Moscova şi Kiev pentru a rezolva conflictul. El a mai adăugat că în acest conflict nu pot exista câştigători

Update 01:20– Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de până la 7 miliarde de dolari în fiecare lună pentru a acoperi deficitul bugetului de stat.

Ucraina are nevoie în total de 600 de miliarde de dolari pentru a reconstrui tot ce a distrus armata rusă .

“Astăzi am combinat adresarea către două naţiuni puternice: poporul Ucrainei şi poporul Marii Britanii, vorbind în cadrul serii caritabile Brave Ukraine. Dacă majoritatea liderilor ar fi fost fermi şi curajoşi ca cei din  Ucraina, ca cei din Marea Britanie, sunt sigur că am fi pus deja capăt acestui război şi am fi restabilit pacea pe întreg teritoriul nostru eliberat pentru toţi oamenii noştri. Dar încă trebuie să luptăm.
Aşa cum a spus Boris Johnson, adresându-se alaltăieri parlamentului nostru, încă scriem unul dintre cele mai victorioase capitole din istoria noastră”.

Update 00:45 – „Mâine, pe 6 mai, va avea loc o evacuare de la Mariupol la Zaporizhzhia”, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereşciuk.

Update 00:30 – Pe măsură ce Ziua Victoriei se apropie în Rusia, Vladimir Putin nu a obţinut nicio victorie importantă în două luni de război. 

00:00 -Uniunea Europeană intenţionează să impună sancţiuni Alinei Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin , şi Patriarhului Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/de501fca-42ac-430d-8ddd-aac1da6c3ece.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/de501fca-42ac-430d-8ddd-aac1da6c3ece-300x300.jpgrootstireaUncategorised
UPDATE 16:00 Kremlinul: Fregata rusă scufundată? Nu avem informaţii Kremlinul spune că nu are informaţii despre un presupus atac asupra unei nave de război ruseşti în Marea Neagră. „Nu, nu avem astfel de informaţii”,...