În ultimii doi ani, Primăria din Boston a arborat drapelul LGBTQIA+ cu ocazia festivalului GAY PRIDE, iar în Boston City Hall Plaza a fost arborat drapelul Ucrainei în 2019 pentru a-i aniversa independenţa, dar a refuzat să arboreze un drapel creştin la cererea unui activist conservator. 

Curtea Supremă a SUA a decis săptămâna aceasta că oraşul a încălcat dreptul la libertatea de exprimare al activistului conservator care încearcă să arboreze un steag creştin în afara complexului din centrul oraşului. 

Iar acum, un grup satanic cere să arboreze un steag în Boston. 

Grupul din Salem a postat marţi pe Twitter o copie a cererii sale de a ridica un steag pentru a marca Săptămâna Aprecierii Satanice (între zilele 23 şi 29 iulie).

Cererea depusă online la departamentul de management al proprietăţii al oraşului nu oferă detalii despre cum va arăta steagul sau despre ce presupune evenimentul de o săptămână, transmite The Guardian.

Grupul satanist aduce la cunoştinţă că America sprijină libertatea religioasă la nivel naţional, şi că un proces federal recent susţine că tradiţionala rugăciune de deschidere a consiliului oraşului Boston la întâlnirile  publice este discriminatorie şi neconstituţională.

Biroul primarului din Boston, Michelle Wu, a refuzat să comenteze cererea grupului, dar a declarat că revizuieşte decizia curţii supreme şi evaluează şi programul de ridicare a drapelului.

Curtea Supremă a decis luni în unanimitate că Boston l-a discriminat pe activistul Harold Shurtleff din cauza „punctului său de vedere religios”, chiar dacă a aprobat în mod obişnuit alte cereri de ridicare a altor drapele ce au stârnit controverse. 

În 2017, Shurtleff şi grupul său au vrut să arboreze un drapel alb cu o cruce roşie pe un fundal albastru, numit steagul creştin, pentru a marca Ziua Constituţiei pe 17 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/baphometrev-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/baphometrev-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În ultimii doi ani, Primăria din Boston a arborat drapelul LGBTQIA+ cu ocazia festivalului GAY PRIDE, iar în Boston City Hall Plaza a fost arborat drapelul Ucrainei în 2019 pentru a-i aniversa independenţa, dar a refuzat să arboreze un...