„Noi am putea să folosim aceste rachete de mâine, dacă ar fi terminate, dar el cu siguranţă că noi vom fi primii beneficiari ai acestui sistem de rachete. După câte ştiu eu şi ştiu sistemul SkyCeptor este adaptat pentru sistemul Patriot. Este un sistem care a fost construit în funcţie de nevoile şi de banii pe care se bugetele pe care Europa Centrală şi de Est, ţările noastre le au. Deci este un sistem foarte performant, însă are avantajul fantastic că este mai ieftin, deci şi-l poate permite oricine. Noi, de la Ministerul Apărării, suntem evident interesaţi. Avem sisteme Patriot cumpărate în varianta lor maximă, să spunem aşa, însă sigur că ne interesează ca să completăm în sistemul nostru de apărare, să completăm cu asemenea tip de rachetă”, a declarat ministrul APărării, Vasile Dîncu.

El afirmă că rachetele interceptoare SkyCeptor reprezintă o capabilitate de care România are nevoie.

„Sper să nu fie nevoie să le folosim, dar am putea să le folosim. Deci este o capacitate, o capabilitate fantastică pentru noi. Este una din capabilităţile de care avem nevoie în viitor, pentru că să completăm partea noastră de înzestrare, aşa cum există în sistemul NATO, ca să putem să răspundem chestionarului NATO că avem bifat şi acest capitol”, a adăugat Dîncu.

Ministrul Apărării precizează că memorandumul nu prevede achiziţia de către România a rachetelor SkyCeptor.

„Noi nu putem să achiziţionăm decât produse care există. Nu putem produce imaginaree, deci putem să facem contracte numai în momentul când se apropie procesul de fabricaţie, dar cu siguranţă noi vom fi primii beneficiari. În planul nostru de înzestrare există aceste rachete. Nu ştiu cât o să putem produce. Pentru început nu ştiu dacă se va produce pentru export, pentru că avem noi o nevoie esenţială. Deci aici nevoie există, clientul există. Problema, este doar să putem produce cât mai repede şi cât mai multe, pentru că avem nevoie”, mai spune Dîncu.

La sediul Electromecanica Ploieşti, a avut loc semnarea unui memorandum de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense. Memorandumul este primul pas pentru viitoarea colaborare între Electromecanica Ploieşti şi Raytheon pentru fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/dancu-audiere-comisii-mediafax-foto-andreea-alexandru-02.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/dancu-audiere-comisii-mediafax-foto-andreea-alexandru-02-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Noi am putea să folosim aceste rachete de mâine, dacă ar fi terminate, dar el cu siguranţă că noi vom fi primii beneficiari ai acestui sistem de rachete. După câte ştiu eu şi ştiu sistemul SkyCeptor...