Planul, dacă va fi aprobat de guvernele UE, ar marca un punct de cotitură pentru blocul comunitar, care este dependent de energia rusă şi trebuie să găsească surse alternative de aprovizionare.

“Astăzi, vom propune să interzicem tot petrolul rusesc în Europa. Aceasta va fi o interdicţie completă de import pentru toată Rusia”, a declarat în aplauze preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în faţa Parlamentului European de la Strasbourg.

Măsurile Comisiei includ eliminarea treptată a livrărilor de ţiţei rusesc în termen de şase luni şi a produselor rafinate până la sfârşitul anului 2022, a precizat von der Leyen. Ea s-a angajat să reducă la minimum impactul asupra economiilor europene.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 2% în acestă dimineaţă.

Von der Leyen a declarat că mai mulţi oficiali militari ruşi de rang înalt se vor confrunta cu îngheţarea activelor UE şi interdicţii de călătorie, fără a da nume.

Propunerile Comisiei trebuie să ajungă acum la cele 27 de state membre pentru aprobare. Diplomaţii au declarat că este posibil să se acorde o perioadă mai lungă de timp Ungariei şi Slovaciei pentru a opri importurile de petrol, deoarece acestea sunt foarte dependente de energia rusă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0558221902.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0558221902-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Planul, dacă va fi aprobat de guvernele UE, ar marca un punct de cotitură pentru blocul comunitar, care este dependent de energia rusă şi trebuie să găsească surse alternative de aprovizionare. 'Astăzi, vom propune...