”Prin aceastã mãsurã se urmãreşte identificarea beneficiarilor reali care eludeazã taxele şi impozitele datorate, prin încasarea sub formã de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poştale, a veniturilor obţinute din tranzacţii efectuate în mediul on-line”, se arată în comunicatul Finanţelor, care propune un act normativ care vine să modifice şi să completeze Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã.

Concret, dacă un o persoana fizică vinde un produs în urma unei promovări pe Instagram, de exemplu, iar plata produsului se face ramburs, banii pot ajunge, prin intermediul firmei de curierat, tot cash, la persoana fizică care a vândut produsul.

”Cred că sunt vizate celebrele scheme prin Amazon. O persoană fizică cumpără produse de pe Amazon, de exemplu, apoi le comercializează în ţară, prin intermediul firmelor de curierat, cu plata cash la livrare, fără să plătească nicio taxă. Erau persoane care atingeau şi vânzări de un milion de lei prin această metodă. Probabil că din raportările firmelor de curierat şi-au dat seama cei de la Fisc şi vor să întărească legea”, a spus consultantul fiscal Adrian Benţa.

Adrian Mihai, unul dintre fondatorii firmei de curierat Fan Courier, spune că majoritatea clienţilor care folosesc serviciile companiei lucrează prin intermediul băncilor, astfel că, cel mai probabil, sumele sunt fiscalizate.

”Noi lucrăm cu foarte multe companii din foarte multe domenii, care îşi încasează cu ajutorul nostru banii, dar mare parte din ce lucrăm noi reprezintă tranzacţii realizate prin bancă. Iar aceşti bani cred că sunt fiscalizaţi, nu cred că îşi permite cineva să îşi primească banii prin bancă şi să nu-i fiscalizeze. Avem un nivel al tranzacţiilor ramburs foarte scăzut, cred că sub 1% din total sunt făcute cu cash. Oricum, noi suntem obligaţi să oferim informaţii organelor abilitate şi cred că noua lege ajută şi mai mult la obţinerea acestor informaţii”, a explicat Adrian Mihai de la Fan Courier.

De evaziune fiscală prin ”plata la livrare” pot fi suspectate şi persoanele juridice.

”Există posibilitatea să fie şi mari vânzători de produse, cu aşa-numite firme fantomă, care fac pe o firmă achiziţii intracomunitare, apoi transferă bunurile către altă firmă care vinde către persoane fizice şi aşa se evită plata taxelor”, a explicat consultantul fiscal Emilian Duca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/bani-604-viorel-dudau.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/bani-604-viorel-dudau-300x300.jpgrootstireaUncategorised
”Prin aceastã mãsurã se urmãreşte identificarea beneficiarilor reali care eludeazã taxele şi impozitele datorate, prin încasarea sub formã de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poştale, a veniturilor obţinute din tranzacţii efectuate în mediul on-line”, se...