Comentând speculaţiile potrivit cărora Putin va declara război împotriva Ucrainei pe 9 mai, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Nu există nicio şansă în acest sens. Este un nonsens”, transmite Reuters.

Putin urmează să ţină un discurs pe 9 mai şi să supervizeze o paradă militară în Piaţa Roşie din Moscova.

Oficiali americani şi occidentali citaţi de CNN spuneau că Putin ar putea declara oficial război Ucrainei încă din 9 mai, o mişcare care ar duce la o mobilizare generală în Rusia.

Data de 9 mai, cunoscută ca „Ziua Victoriei” în Rusia, marchează înfrângerea naziştilor, în 1945. Oficialii occidentali au crezut mult timp că Putin va profita de semnificaţia simbolică şi propagandistică a acestei zile pentru a anunţa fie o realizare militară în Ucraina, fie o escaladare majoră a ostilităţilor – sau ambele.

Oficialii au început să se concentreze asupra unui scenariu, şi anume că Putin va declara oficial război Ucrainei pe 9 mai. Până în prezent, Putin a insistat să se refere la conflict ca la o „operaţiune militară specială”, interzicând cuvinte precum invazie şi război.

„Cred că va încerca să se mute de la “, declara secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, la radio LBC: „El a pregătit terenul pentru a putea spune . Am nevoie de mai multă carne de tun”.

O declaraţie oficială de război pe 9 mai ar putea potenţa sprijinul public pentru invazie. De asemenea, în conformitate cu legislaţia rusă, i-ar permite lui Putin să mobilizeze rezervişti şi să recruteze oameni, despre care oficialii spun că Rusia are nevoie disperată pe fondul unui deficit tot mai mare de forţă de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/bdsnbdsnsd.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/bdsnbdsnsd-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comentând speculaţiile potrivit cărora Putin va declara război împotriva Ucrainei pe 9 mai, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Nu există nicio şansă în acest sens. Este un nonsens', transmite Reuters. ...