Decizia Amazon.com.Inc face din retailerul online cea mai recentă companie care a reacţionat la legile de stat susţinute de republicani care limitează accesul la avorturi, compania ajutându-şi angajaţii să le ocolească, notează, maţi, NBC News.

Amazon.com Inc, al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, şi-a anunţat luni angajaţii că va plăti anual până la 4.000 de dolari pentru cheltuieli de călătorie pentru tratamente medicale care nu pun în pericol viaţa, inclusiv avorturi, potrivit unui mesaj citat de Reuters.

Decizia face ca retailerul online să fie cea mai recentă companie, după Citigroup Inc., Yelp Inc. şi altele, care a reacţionat la legile de stat susţinute de republicani care limitează accesul la avorturi, ajutându-şi angajaţii să le ocolească. Aceasta arată cum companiile sunt dornice să îşi păstreze şi să îşi atragă angajaţii.

Curtea Supremă a SUA urmează să se pronunţe până la sfârşitul lunii iunie într-un caz care oferă majorităţii conservatoare a acesteia şansa de a reduce drepturile la avort sau chiar de a anula hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973, care a legalizat procedura la nivel naţional.

21 de state, inclusiv Oklahoma şi Alabama, au legi care ar putea limita accesul la avort în cazul în care hotărârea Roe ar fi anulată.

Noul beneficiu al Amazon, în vigoare de la 1 ianuarie retroactiv, se aplică dacă o operaţie nu este disponibilă pe o rază de 160 de kilometri de la domiciliul unei angajate şi dacă nu este posibilă îngrijirea virtuală, se arată în mesajul companiei. Acesta este deschisă angajaţilor din SUA sau celor înscrişi în planurile de sănătate Premera sau Aetna, indiferent dacă aceştia lucrează într-un birou corporativ sau într-un depozit.

Rambursările pe care Amazon le-a anunţat luni nu sunt specifice avortului. Ele prevăd şi alte tratamente care nu pun în pericol viaţa, cum ar fi cardiologia, terapiile genetice celulare şi serviciile pentru tulburări legate de abuzul de substanţe. Separat, Amazon oferă până la 10.000 de dolari în rambursări anuale de călătorie pentru probleme care pun viaţa în pericol.

Vestea a venit în ziua în care Amazon a încetat să mai ofere concediu plătit pentru angajaţii americani diagnosticaţi cu COVID-19, lăsându-le în schimb cinci zile de concediu neplătit cu scuze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/amazon-prime-day.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/amazon-prime-day-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Decizia Amazon.com.Inc face din retailerul online cea mai recentă companie care a reacţionat la legile de stat susţinute de republicani care limitează accesul la avorturi, compania ajutându-şi angajaţii să le ocolească, notează, maţi, NBC News. ...