Valoarea PIB-ului Germaniei a scăzut cu 0,7% în ultimul trimestru din 2021, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor anunţate de Oficiul german pentru Statistică. Principalii factori de scădere economică sunt restricţiile antiepidemice şi blocajele din reţelele de aprovizionare, care afectează semnificativ industria germană. Consumul privat a fost în scădere în perioada octombrie-decembrie 2021 în comparaţie cu trimestrul anterior, potrivit publicaţiei Der Spiegel.

 

Analiştii economici se tem că scăderea economică va continua în primul trimestru din 2022, existând riscul unei recesiuni tehnice.

 

În total, economia Germaniei a înregistrat o creştere de 2,8% în 2021, dar nu este compensată scăderea de 4,6% din 2020. Guvernul de la Berlin speră că în 2022 creşterea economică va fi de 3,6% şi de 2,3% în 2023.

 

Franţa are o creştere economică semnificativă

 

În schimb, economia Franţei a înregistrat o creştere economică de 7,0% în 2021, care intervine însă după scăderea-record de 8,0% în 2020.

 

“În trimestrul al patrulea, economia Franţei a depăşit bogăţia din 2019 şi se află la nivelul anterior crizei. Economia Franţei a revenit la funcţionare totală şi are o capacitate puternică de reacţie. Este o relansare spectaculoasă, care anulează pierderile generate de criză. Utilizăm eficient fondurile de relansare”, a afirmat vineri ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, conform postului France Info şi cotidianului Le Parisien.

 

Potrivit Institutului francez pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE), Franţa a înregistrat cea mai mare creştere economică din ultimii 52 de ani.

 

Totuşi, sectorul transporturilor continuă să fie afectat în Franţa, în contextul restricţiilor, la fel şi exporturile. Nivelul datoriei suverane este de 113%. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/germania-steag-reichstag-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/germania-steag-reichstag-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Valoarea PIB-ului Germaniei a scăzut cu 0,7% în ultimul trimestru din 2021, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor anunţate de Oficiul german pentru Statistică. Principalii factori de scădere economică sunt restricţiile antiepidemice şi blocajele din reţelele...