Nouă confederaţii patronale şi sindicale i-au trimis un mesaj premierului Nicolae Ciucă prin care îşi arată îngrijorarea faţă de criza energetică cu care România se confruntă.

„Suntem constienţi de criza internaţională, dar creşterile realizate în România depăşesc cu mult creşterile la nivel global, punând în situaţii limită atât cetăţenii ţării, cât şi întregul sistem economic, care nu mai poate, în condiţiile actuale, să facă faţă unei competitivităţi corecte”, susţin semnatarii scrisorii.

Reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor ar vrea să se revină la preţurile din 2020 pentru energie electrică şi gaze.

„Vă solicităm ca în procedură de urgenţă, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (Legea 21/1996, art. 4) să se limiteze preţurile aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin 1 an (legea prevede posibilitatea de prelungire până la 3 ani). În acest fel se poate câştiga timpul necesar ca, împreună cu partenerii sociali, să se poată corecta şi realiza cadrul legislativ, cuprinzând şi reglementările care să evite o criză economică şi socială, inclusiv conflicte sociale deschise”, solicită reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor.

Patronii şi sindicaliştii propun formarea unui comitet de specialişti care să realizeze o strategie pe termen lung în ceea ce priveşte securitatea energetică a României

„Solicităm de asemenea crearea unui Task Force national care în termen de maximum o lună să vină cu soluţii pe termen mediu şi lung pentru asigurarea securităţii energetice a României, iar aceste soluţii să se materializeze într-un pact asumat de toate forţele politice şi de partenerii sociali”, precizează semnatarii scrisorii.

Membrii coaliţiei de guvernare se întâlnesc luni pentru a discuta despre soluţiile privind criza facturilor la energie electrică şi gaze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/bec-electricitate-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/bec-electricitate-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Nouă confederaţii patronale şi sindicale i-au trimis un mesaj premierului Nicolae Ciucă prin care îşi arată îngrijorarea faţă de criza energetică cu care România se confruntă. „Suntem constienţi de criza internaţională, dar creşterile realizate...