Totul a început în vara anului 2021, când s-au obţinut avizele care dau posibilitatea ca pe terenul intravilan pe care a fost construit stadionul „Extensiv” să se poată construi blocuri. Imobilul aparţine firmei Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment. Zona a devenit de interes pentru mai mulţi dezvoltatori imobiliari din Oltenia.

Profitând de faptul că firma deţinătoare a acestui imobil era în faliment, „rechinii” au urmărit să-l achiziţioneze la un preţ derizoriu, astfel că au încercat şi au obţinut îndepărtarea de la masa creditorilor a Direcţiei Finanţelor Publice Craiova, care era principalul creditor.

Prin mijloace reclamate a fi la limita legii, dreptul de creanţă al finanţelor publice a fost cumpărat cu suma de 1.065.000  euro, deşi avea o valoare de 5.400.000, de către SC. BIZ SOLUTIONS SR, care s-a substituit la masa creditorilor.

Fiind îndepărtat principalul oponent, actualul creditor majoritar ar fi făcut toate demersurile să obţină acest imobil prin persoane interpuse, la un preţ derizoriu, urmând ca, imediat după adjudecare, să-l valorifice la un preţ mult mai mare, care să-i asigure un beneficiu imens. Documentele justificative ale operaţiunii sunt în posesia autorităţilor.

Spak, finul lui Piţurcă, a ieşit subit din joc

În afacere a intrat şi finul lui Victor Piţurcă, Cristi Spak-Boldici, ginerele lui Gabi Boldici (fost portar al Craiovei şi fost antrenor secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională). Cristi Spak a fost cununat de Victor Piţurcă. Acesta ar fi fost „paravan” pentru fiica lui Victor Piţurcă, Claudia, care a cumpărat caietul de sarcini cu 10.000 de lei şi a plătit garanţia de 550.000 de euro (10% din sumă), dar, subit, s-a retras înainte de licitaţie.

Creditorii reclamă că, bucurându-se de sprijinul ilicit al unor persoane, imobilul a fost cumpărat cu 2,6 milioane de euro, deşi abia suma de 3.000.000 de euro ar fi acoperit masa credală. Suma de vânzare ar fi trebuit să fie de cel puţin 5.500.000 de euro, reclamă creditorii. Ar fi fost prejudiciat statul, dar şi cei înscrişi la masa credală.

Se cere anularea licitaţiei

DIICOT Craiova s-a sesizat şi investighează cele întâmplate, după ce creditorii au depus documente justificative împotriva „rechinilor”. Persoanele implicate, 7 la număr, ar fi fost chemate să dea cu subsemnatul sau urmează să se prezinte la audieri.

De asemenea, licitaţia a fost contestată ca fiind trucată, iar primul termen al acestui litigiu juridic va avea loc marţi, 18 ianuarie, la Tribunalul Craiova.

Pe arena „Externsiv”, ridicată de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu în 1998 cu o investiţie de 978.000 de dolari, au evoluat nume sonore din fotbalul românesc: Mirel Rădoi, Pavel Badea, Claudiu Răducanu sau Iosif Rotariu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/extensiva.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/extensiva-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Totul a început în vara anului 2021, când s-au obţinut avizele care dau posibilitatea ca pe terenul intravilan pe care a fost construit stadionul „Extensiv” să se poată construi blocuri. Imobilul aparţine firmei Extensiv SRL, aflată...