În prezent, pacienţii cu coronavirus grav bolnavi au prioritate în spital, dar situaţia s-ar putea schimba. Belgia evaluează posibilitatea de a închide benzile preferenţiale pentru cazuri urgente de COVID.

Unităţile de terapie intensivă ar urma să fie deschise, din nou, tuturor celor care au nevoie de ele. Un proiect aflat, deocamdată, în studiu.

Comitetul special pentru capacitatea spitalicească şi de transport al Serviciului Federal de Sănătate Publică (Sfb Santé) a elaborat un plan pentru gestionarea oricăror faze de urgenţă.

Un plan determinat de Omicron, cea mai contagioasă variantă a Covid. Astfel, Belgia ar dori să schimbe paradigma: nu mai oferă prioritate absolută pentru pacienţii cu COVID.

Se împrăştie practica în Europa?

Marcel Van der Auwera, şeful Departamentului de ajutor de urgenţă al Serviciului Federal de Sănătate Publică, dezvăluie că există un consens de principiu că „în faza de urgenţă, îngrijirea Covid nu ar trebui să fie prioritară decât alte tratamente”.

Criza de sănătate a remodelat politicile medicale şi organizaţiile spitaliceşti. Multe boli şi patologii nu au mai fost îngrijite, pentru a face faţă urgenţei. Este, de exemplu, cazul persoanelor care urmează tratamente pentru cancer. Pandemia a anulat, în esenţă, dreptul de acces la tratament pentru multe categorii de pacienţi, dar Belgia reconsideră viitorul.

Belgia ar putea revoca prioritatea bolnavilor de Covid, iar alte din Europa ar putea fi tentate să-i urmeze exemplul. Încă un semn că lumea se pregăteşte să „trăiască cu virusul”, semnal dat prima oară, acum câteva zile, de ministrul Sănătăţii din Anglia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/asistenta-medicala.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/asistenta-medicala-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În prezent, pacienţii cu coronavirus grav bolnavi au prioritate în spital, dar situaţia s-ar putea schimba. Belgia evaluează posibilitatea de a închide benzile preferenţiale pentru cazuri urgente de COVID. Unităţile de terapie...