“Obiectivele sunt foarte mari, gigantice”, a afirmat Robert Habeck, precizând că Germania va reduce emisiile poluante cu 50% până în anul 2030, comparativ cu anul 1990, sub obiectivul de 65%.

În 2020, Germania a redus cu 40% emisiile poluante în contextul limitării circulaţiei şi activităţilor industriale din cauza pandemiei, dar emisiile poluante au crescut în 2021.

Germania intenţionează să oprească toate centralele nucleare până la sfârşitul acestui an, din raţiuni de siguranţă, dar acest lucru va amplifica dependenţa de centrale termoelectrice pe bază de cărbuni. Guvernul de la Berlin ar vrea, “în mod ideal”, să renunţe şi la cărbuni până în anul 2030, dar acest lucru va necesita dublarea producţiei de energie solară şi eoliană, a subliniat Habeck.

Robert Habeck se aşteaptă la o “uriaşă dezbatere politică” pe tema planurilor ecologice şi măsurilor aferente, dar insistă că Germania nu îşi poate permite o negociere între protejarea mediului şi menţinerea eficienţei economiei.

Însă analiştii economici sunt sceptici în legătură cu planurile lui Robert Habeck, iar grupurile ecologiste denunţă planurile Uniunii Europene care ar cataloga drept “sustenabile” centralele electrice nucleare şi pe bază de gaz natural. Propunerile UE sunt rezultatul unui compromis între Franţa, care vrea să extindă utilizarea energiei nucleare, şi Germania, care consideră gazul natural o “tehnologie de tranziţie” spre un viitor fără emisii de dioxid de carbon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/2021-12-07-unterzeichnung-des-koalitionsvertrages-der-20-wahlper.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/2021-12-07-unterzeichnung-des-koalitionsvertrages-der-20-wahlper-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Obiectivele sunt foarte mari, gigantice', a afirmat Robert Habeck, precizând că Germania va reduce emisiile poluante cu 50% până în anul 2030, comparativ cu anul 1990, sub obiectivul de 65%. În 2020,...