O lege care prevede apariţia unei noi materii şcolare legate de protecţia mediului a intrat în vigoare luni, după promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis şi apariţia în Monitorul Oficial.

Actul legislativ introduce un nou articol în Legea Educaţiei:

„Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, elaborează o strategie privind educaţia pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele şcolare începând cu anul şcolar 2023—2024.”

Acest proiect legislativ a fost iniţiat în martie 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care şi Monica Anisie, fost ministru al Educaţiei. Iniţiatorii susţin că învăţământul primar (clasele 1-4) „este locul potrivit pentru a introduce educaţia de mediu… Generaţiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii”.

”Această completare este în concordanţă cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal), adoptat de Comisia Europeană”, mai adaugă iniţiatorul legii, deputatul liberal Ionuţ Sorin Banciu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7570759-mediafax-foto-alexandru-dobre-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7570759-mediafax-foto-alexandru-dobre-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O lege care prevede apariţia unei noi materii şcolare legate de protecţia mediului a intrat în vigoare luni, după promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis şi apariţia în Monitorul Oficial. Actul legislativ introduce un...