Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, care funcţionează în Portul Constanţa, aflat subordinea Ministerului Transporturilor, a intrat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne de pe 29 martie 2020, în perioada primului val de pandemie COVID-19. 

Acest spital trebuia să aibă asigurate spaţii de terapie intensivă pentru pacienţii infectaţi cu COVID, lucru care nu s-a realizat până în prezent, neavând medici infecţionişti, circuit, dotările necesare şi secţie de boli infecţioase. Direcţia de Sănătate Publică a sesizat Ministerul Transporturilor privind imposibilitatea implementării circuitelor la nivelul acestui spital. 

Conform Ordinului Militar numărul 4, trebuia construit un nou spital în Constanţa. Ministerul Apărării Naţionale a putut doar să instaleze un spital de campanie pe stadionul Portul, consemnează Ziua de Constanţa. 

Spitalul a fost înfiinţat în 1936 şi avea 50.000 de lucrători în 1989, iar din 1990, spitalul CFR a rămas în subordinea Direcţiei Medicale din Ministerul Transporturilor, având contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Are 154 de paturi pentru spitalizare continuă şi 12 paturi pentru spitalizarea de zi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/17m.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/17m.jpgrootstireaUncategorised
Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, care funcţionează în Portul Constanţa, aflat subordinea Ministerului Transporturilor, a intrat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne de pe 29 martie 2020, în perioada primului val de pandemie COVID-19.  ...