S-a atins pragul, astăzi, 7 ianuarie, în care 80% dintre cei care au cel puţin 18 ani au primit două injecţii. „O altă piatră de hotar atinsă” în lupta împotriva virusului, comentează comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakide, interpretând cele mai recente actualizări oferite de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Tradus fenomenul în cifre, sunt peste 296,5 milioane de adulţi protejaţi cu doză dublă în întreaga Uniune, pe lângă alte 312 milioane de persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani care au primit primul vaccin (84,4% din total). Date încurajatoare, care însă determină executivul UE să reînnoiască apelurile pentru a accelera campaniile naţionale de vaccinare.

Exemplele negative

„Continuaţi cu vaccinările şi rapelurile” este invitaţia lui Kyriakides, valabilă pentru toată lumea, dar cu atât mai mult pentru acele ţări care sunt încă în urmă.

Este cazul Bulgariei şi României, unde întârzierile sunt evidente, scrie presa europeană. În Bulgaria, doar 33,2% din populaţia considerată adultă (adulţi, de fapt) a primit o doză dublă, iar în timp ce indicele de protejat cu o singură doză a ajuns la 34,1% din totalul tinerilor de 18 ani şi peste. Cifre diferite, dar totuşi mici şi pentru România, unde se efectuează 49,3% doză unică şi 48,5% doză dublă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7656076-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7656076-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
S-a atins pragul, astăzi, 7 ianuarie, în care 80% dintre cei care au cel puţin 18 ani au primit două injecţii. „O altă piatră de hotar atinsă” în lupta împotriva virusului, comentează comisarul pentru sănătate, Stella...