Aproximativ jumătate din volumele record de LNG din SUA expediate luna trecută au mers în Europa, faţă de 37% la începutul anului 2021, au arătat datele Refinitiv şi ale Administraţiei americane pentru informaţii energetice..

Creşterile au reflectat cererea pentru încălzirea locuinţelor şi combustibil industrial care a împins preţurile în Europa şi Asia la niveluri record. Statele Unite dispun de rezerve ample şi ieftine, deoarece boom-ul petrolului şi gazelor de şist din ultimele două decenii a dus la o producţie internă care a depăşit cererea americană cu aproximativ 10%.

Datele au arătat că luna trecută au fost transportate aproximativ 7,15 milioane de tone de LNG pe 106 nave, în creştere cu 16% faţă de 6,14 milioane de tone pe 89 de nave în aceeaşi lună a anului trecut. Această valoare a depăşit recordul anterior de 6,51 milioane de tone stabilit în luna mai.

Preţurile gazului olandez, referinţă europeană, s-au calmat de la sfârşitul lunii decembrie, ajungând sub nivelul din Asia. Miercuri, preţul Japan Korea Marker (JKM) pentru gazul spot din Asia a fost de 34,19 dolari pe milion de unităţi termice britanice, în plus cu aproximativ 4 dolari faţă de Europa.

Două încărcături de LNG destinate iniţial Europei au fost redirecţionate în această lună, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune, una dintre ele îndreptându-se spre Asia. Aceasta este o inversare faţă de sfârşitul anului trecut, când cel puţin 10 încărcături care se îndreptau spre Asia au fost redirecţionate spre Europa, atrase de diferenţa de preţ.

Porturile din Marea Britanie, Olanda şi Belgia au aproximativ 30 de tancuri de LNG programate pentru livrare în această lună, dintre care cel puţin 13 sosesc din Statele Unite.

În timp ce Statele Unite dispun de gaze naturale din abundenţă, capacitatea de prelucrare este limitată. În decembrie, gazele care au ajuns la uzinele de export de LNG din SUA au atins un nivel record de 12,2 miliarde de metri cubi pe zi, aproximativ capacitatea maximă de procesare.

Anul trecut nu a fost aprobată nicio fabrică de procesare a LNG în Statele Unite, în timp ce aproape o duzină de fabrici propuse în anii trecuţi aşteaptă încă angajamente financiare. Cheltuielile pentru noi proiecte de LNG au scăzut în ultimii ani pe măsură ce tensiunile comerciale dintre Statele Unite şi China au crescut şi, mai recent, pe măsură ce preţurile la gaze s-au redus, în timpul pandemiei COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/cisterna-sua-afp.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/cisterna-sua-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Aproximativ jumătate din volumele record de LNG din SUA expediate luna trecută au mers în Europa, faţă de 37% la începutul anului 2021, au arătat datele Refinitiv şi ale Administraţiei americane pentru informaţii energetice.. ...