Adunarea Generală a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie (IAACA) a votat, miercuri, componenţa noului Comitet Executiv, care este forul de conducere al asociaţiei, cu un mandat de trei ani de la data alegerii.

În calitate de procuror şef al DNA, Crin-Nicu Bologa a fost ales membru al Comitetului Executiv, ca reprezentant al unuia din cele cinci grupuri regionale, şi anume grupul statelor din Europa de Est.

„Este o onoare pentru mine şi pentru DNA să pot contribui cu expertiza şi experienţa profesională acumulată de instituţie în cei aproape 20 de ani de activitate la întărirea luptei împotriva corupţiei, care constituie unul dintre obiectivele IAACA”, a spus Bologa în mesajul adresat adunării generale.

Este prima oară când un reprezentant al unei instituţii din România a fost nominalizat şi ales în poziţia de membru al Comitetului Executiv al acestei asociaţii.

IAACA a fost înfiinţată în anul 2006 şi reuneşte autorităţi anticorupţie din peste 140 de ţări şi regiuni din întreaga lume. Scopurile principale ale asociaţiei sunt promovarea implementării efective a prevederilor Convenţiei Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei (UNCAC), cunoscută drept Convenţia de la Merida, şi sprijinirea autorităţilor anticorupţie în activităţile specifice de prevenire şi combatere a fenomenului corupţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7558407-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7558407-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Adunarea Generală a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie (IAACA) a votat, miercuri, componenţa noului Comitet Executiv, care este forul de conducere al asociaţiei, cu un mandat de trei ani de la data alegerii. ...