Indicele preţurilor la alimente al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care urmăreşte preţurile internaţionale ale celor mai tranzacţionate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 133,7 puncte, faţă de 134,9 puncte revizuite pentru luna noiembrie.

Cifra din noiembrie a fost 134,4.

Pentru întregul an 2021, indicele de referinţă a înregistrat o medie de 125,7 puncte, în creştere cu 28,1% faţă de 2020 şi cel mai ridicat nivel de la 131,9, în 2011.

Indicele lunar a atins maximele ultimilor 10 ani, reflectând scăderea recoltelor şi cererea puternică din ultimul an.

Cu excepţia produselor lactate, preţurile tuturor categoriilor din indicele preţurilor la alimente au scăzut în decembrie, uleiurile vegetale şi zahărul scăzând semnificativ, a precizat agenţia.

Cu toate acestea, toate categoriile au înregistrat creşteri puternice faţă de 2021, a adăugat aceasta.

Preţurile mai mari la alimente au contribuit, de asemenea, la o creştere a inflaţiei, pe măsură ce activitatea economică se redresează în urma crizei coronariene.

FAO a avertizat că majorarea costurilor alimentelor în ţările dependente de importuri pune în pericol populaţiile mai sărace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/ali.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/ali-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Indicele preţurilor la alimente al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care urmăreşte preţurile internaţionale ale celor mai tranzacţionate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 133,7 puncte, faţă...