Cum pot fi folosiţi roboţii în lumea reală şi în metavers? Aceasta este doar una dintre întrebările la care se va răspunde în cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente de Tech din lume, ce se desfăşoară până pe 7 ianuarie. 

 

Transportul individual autonom, precum şi controlul la distanţă al roboţilor funcţionali în fabrici inteligente, în care totul este automatizat şi performant vor deveni ceva obişnuit. Cel puţin, asta îşi propune compania, conform unui anunţ postat pe site-ul propriu.

 

Mobilitatea smart presupune utilizarea dispozitivelor robotice pentru a înlesni transportul, dar şi mediul de business se va schimba categoric, arată Hyundai Motor. 

 

Euisun Chung, directorul executiv al Hyundai Motor, a prezentat, pe scurt, viziunea companiei în cadrul Salonului anual de electronice de consum, din Las Vegas.

 

Pe scurt, compania va investi major în robotică şi inteligenţă artificială pentru a crea o reţea de mobilitate – metabolitate – prin care noi, oamenii şi roboţii vom putea „conlucra” pentru îndeplinirea sarcinilor, dar şi a obiectivelor „măreţe”, greu de realizat manual.

 

Conceptul provine, cum îi spune şi numele, de la „metavers”, termen inventat acum 30 de ani de către autorul Neal Stephenson, dar scos din conul de umbră recent, când Facebook a ales să-şi schimbe numele în „Meta Platforms”. 

 

Dar ce este metaversul? Simplu definit, conceptul face trimitere la medii de socializare din lumea virtuală, lumea online, sau cea agumentată. 

Hyundai Motor explică cum va folosi metamobilitatea 

Compania dă câteva exemple definitorii pentru ce au în plan în următorii ani. Bref, automobilele vor servi drept dispozitive smart prin care se vor putea accesa spaţiile virtuale, roboţii servind ca mijloc de a conecta lumea virtuală cu cea reală. 

 

Dar pentru că lucrurile nu sunt atât de uşor de pus în practică, Hyundai va trebui să construiască un ecosistem de mobilitate, care să lege platforme robotice modulare. Abia acestea vor putea permite realizarea de diferite servicii de mobilitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/hyundai.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/hyundai-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cum pot fi folosiţi roboţii în lumea reală şi în metavers? Aceasta este doar una dintre întrebările la care se va răspunde în cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente de Tech din lume, ce se ...