Pe 6 ianuarie 2021, oamenii din Statele Unite au fost şocaţi de imaginile venite de la Capitoliul SUA.

Imaginile – dintre care multe au fost surprinse de fotojurnaliştii agenţiilor de presă la îndemână pentru a documenta votul care atestă victoria electorală a lui Joe Biden – îi înfăţişau pe revoltăţi pătrunzând în birourile guvernamentale, cutremurând camera Senatului sau agrezând ofiţeri de poliţie.

În săptămânile şi lunile care au urmat, totuşi, instantaneele s-au întors pentru a-i bântui pe mulţi dintre răscoale. Până în prezent, peste 725 au fost arestaţi în aproape fiecare stat din SUA şi Washington DC. Până acum, peste 30 au fost condamnaţi la închisoare, oficialii americani promiţând că sunt posibile mai multe urmăriri penale în viitor.

Anchetatorii caută ajutor public pentru identificarea a 350 de răzvrătiţi, dintre care 250 suspectaţi că au atacat ofiţerii de poliţie.

Iată cinci dintre cele mai emblematice imagini cu revoltători şi ce s-a întâmplat cu ei din 6 ianuarie.

Jacob Chansley, 34 de ani – „Şamanul” QAnon
O mafie pro-Trump se confruntă cu poliţia din Capitolul SUA în afara camerei Senatului, pe 6 ianuarie 2021, la Washington, DC.
SURSA IMAGINII,WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES
Printre cele mai distribuite imagini a fost cea a lui Jacob Anthony Chansley, un tânăr de 34 de ani care s-a numit „Şamanul QAnon”. Un susţinător înflăcărat al lui Trump, Chansley a fost fotografiat purtând coarne şi o cască din piele de urs în timpul revoltei, devenind rapid una dintre cele mai recunoscute figuri ale asediului.

Chansley a fost arestat la doar câteva zile după revoltă. În noiembrie, a fost condamnat la 41 de luni de închisoare pentru implicarea sa, pe lângă 36 de luni de eliberare supravegheată. În instanţă, Chansley a spus că acum crede că a fost „greşit” să intre în Capitoliu şi că speră să „evolueze”.

Pedeapsa sa este una dintre cele mai lungi de până acum acordate revoltăţilor din 6 ianuarie.

Adam Johnson, 36 de ani – „Omul de la podium”
Un protestatar pro-Trump transportă soclul preşedintelui SUA al Camerei, Nancy Pelosi, prin Rotonda clădirii Capitoliului SUA, după ce o mulţime pro-Trump a luat cu asalt clădirea pe 6 ianuarie 2021 din Washington, DC.
SURSA IMAGINII,WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES
Un alt revoltător, Adam Johnson, rezident în Florida, în vârstă de 36 de ani, a fost fotografiat plimbându-se – purtând o cască Trump – între frânghiile de ghidare destinate tururilor la Capitoliu. El purta un podium purtând sigiliul Preşedintelui Camerei şi a pozat în faţa unui tablou înfăţişând capitularea generalului britanic John Burgoyne în războiul de revoluţie americană.

Johnson, care a fost supranumit „Podium Guy” de utilizatorii reţelelor sociale în urma revoltei, a fost acuzat de încălcare, comportament dezordonat şi furt de proprietate guvernamentală doar câteva zile mai târziu.

În noiembrie, Johnson a pledat vinovat că a intrat şi a rămas într-o clădire cu restricţii, iar acum riscă până la şase luni de închisoare şi amenzi de până la 9.500 de dolari. Celelalte acuzaţii au fost renunţate de procurori în schimbul pledoariei sale de vinovăţie.

În plus, Johnson – care şi-a exprimat interesul să scrie o carte – a fost de acord să predea guvernului orice profit din publicare pentru o perioadă de cinci ani.

Richard Barnett, 61 de ani
Richard Barnett, un susţinător al preşedintelui Donald Trump, stă în biroul preşedintelui Camerei, Nancy Pelosi, în timp ce protestează în interiorul Capitoliului SUA din Washington, DC, 6 ianuarie 2021.
SURSA IMAGINII,SAUL LOEB / AFP
Un alt susţinător al lui Trump, Richard Barnett, a fost fotografiat stând cu o cizmă pe un birou în biroul preşedintelui Camerei Camerei Nancy Pelosi.

Imaginea domnului Barnett – îmbrăcat cu o şapcă de baseball şi o cămaşă în carouri – a devenit virală, la fel ca imaginile cu însemnările pe care el şi alţii au lăsat-o pe biroul doamnei Pelosi.

Domnul Barnett se confruntă acum cu mai multe acuzaţii în legătură cu revolta, inclusiv obstrucţionarea unei proceduri oficiale, intrarea într-o clădire restricţionată cu o armă mortală sau periculoasă şi comportament dezordonat.

El se află în prezent într-o închisoare din Washington DC, în aşteptarea procesului şi urmează să apară în faţa unui judecător pe 1 februarie. El a pledat nevinovat pentru toate acuzaţiile.

Kevin Seefried, 52 de ani
Un susţinător al preşedintelui Donald Trump poartă un steag confederat la etajul doi al Capitoliului SUA, lângă intrarea în Senat, după ce a încălcat măsurile de securitate, la Washington DC.  6 ianuarie 2021.
SURSA IMAGINII,MIKE THEILER / REUTERS
Un al patrulea revoltător, Kevin Seefried, a fost fotografiat ţinând un steagul de luptă confederat în timp ce se plimba prin holurile de lângă intrarea în Senat, întâmpinând o rezistenţă redusă.

Domnul Seefried şi fiul său, Hunter, au fost arestaţi la o săptămână după revoltă şi acuzaţi de mai multe acuzaţii, inclusiv intrare violentă şi comportament dezordonat pe teritoriul Capitoliului.

El a pledat nevinovat pentru toate acuzaţiile şi rămâne liber în aşteptarea unui proces cu juriu, potrivit unei baze de date federale cu participanţii din 6 ianuarie care au fost arestaţi.

Aaron Mostofsky, 35 de ani
Revoltatul din 6 ianuarie, Aaron Mostofsky, în interiorul complexului Capitoliului SUA, ţinând un scut antirevoltă al poliţiei.
SURSA IMAGINII,GETTY IMAGES
Legendă imagine,
Aaron Mostofsky, un susţinător al lui Trump, la Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021
Fiul unui judecător proeminent şi legat din punct de vedere politic din New York, Aaron Mostofsky a fost fotografiat purtand o blană ca „om al peşterilor” şi ţinând un scut de poliţie şi un băţ de lemn în interiorul Capitoliului SUA în timpul revoltei din 6 ianuarie.

El a declarat pentru New York Post că a simţit că susţinătorii preşedintelui Trump „au fost înşelaţi” în alegeri.

„Nu cred că 75 de milioane de oameni au votat pentru Trump – cred că a fost aproape de 85 de milioane”, a spus el pentru ziar. „Cred că anumite state care au fost roşii de multă vreme au devenit albastre şi au fost furate, precum New York”.

Domnul Mostofsky a fost arestat la New York la şase zile după revoltă şi acuzat de multiple infracţiuni, inclusiv furtul de proprietate guvernamentală, agresarea sau împiedicarea ofiţerilor şi comportamentul dezordonat.

El a pledat nevinovat pentru toate acuzaţiile şi urmează să se prezinte în instanţă pentru un proces cu juriu pe 24 ianuarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/shaman2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/shaman2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pe 6 ianuarie 2021, oamenii din Statele Unite au fost şocaţi de imaginile venite de la Capitoliul SUA. Imaginile - dintre care multe au fost surprinse de fotojurnaliştii agenţiilor de presă la îndemână pentru...