Saloanele de tatuaje din întreaga Uniune Europeană au intrat de marţi în criză, după ce noul regulament comunitar privitor la substanţe chimice a intrat în vigoare. Practic, din data de 4 ianuarie 2022 anumiţi pigmenţi coloraţi nu vor mai putea fi utilizaţi în procesul de tatuare.

Motivul? Conform cercetărilor efectuate, gama actuală de tuşuri colorate conţine substanţe chimice periculoase şi utilizarea lor poate genera în timp cancer, probleme de reproducere şi alte boli de piele.

Legea a fost aprobată în decembrie 2020, dar s-a acordat un an pentru ca industria tatuajelor să se poată ajusta şi găsi alternative. Cu toate acestea, la doi ani distanţă, producătorii nu au găsit soluţii viabile pentru a face faţă schimbării.

Comisia Europeană a acordat derogare pentru două culori, pentru care nu există înlocuitor: albastru şi verde.

Artiştii contestă noua lege şi reclamă faptul că munca lor va fi mult mai dificilă fără culori.

„Noul regulament complică mult dinamica muncii noastre. Sperăm ca furnizorii şi guvernanţii să găsească o punte comună pentru a rezolva această situaţie de criză”, au declarat mai mulţi artişti, conform Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/tatuaj.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/tatuaj-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Saloanele de tatuaje din întreaga Uniune Europeană au intrat de marţi în criză, după ce noul regulament comunitar privitor la substanţe chimice a intrat în vigoare. Practic, din data de 4 ianuarie 2022 anumiţi pigmenţi coloraţi...