Danny Murphy, 44 de ani, fost internaţional englez şi fost jucător emblematic la echipa Liverpool, şi-a povestit drama retragerii din fotbal. Fost la Liverpool, Tottenham şi cu 10 apariţii în naţionala Angliei, e la mprturisit pentru publciaţia „Daily Mail” că nu s-a putut adapta vieţii „normale”, după ce n-a mai jucat fotbal. Iar în situaţia lui ar fi mulţi alţi jucători din Premier League, unii aflaţi în pragul sinuciderii.

„Mi-a plăcut în primii doi ani după ce m-am „pensionat”, în 2013: am jucat golf, am apărut la televizor şi am plecat în vacanţă cu familia. Dar ceea ce s-a întâmplat apoi m-a lovit din plin, ca o lovitură de ciocan. Când mi-am dat seama că nu voi mai juca fotbal în viaţa mea şi că mi-am pierdut majoritatea economiilor, am căzut în depresie, lucru de care nu voiam să-mi dau seama atunci.

În acea perioadă îngrozitoare, care a durat un an, tot ce am făcut a fost să beau, să mă droghez şi să pariez. Căsnicia mea s-a destrămat, m-am certat cu familia şi cu prietenii mei şi am fost izolat. Aşa am început să ies mai mult, continuând să beau şi să pariez. Ceea ce trebuiau să fie activităţi de a mă pune în contact cu oamenii, de fapt m-au izolat şi mai mult. Şi, evident, problemele pe care am încercat să le uit au revenit şi mai presante în dimineaţa următoare.

Ştiu că mulţi alţi foşti fotbalişti au aceste probleme de ani de zile, unii au încercat chiar să se sinucidă”.

Murphy a povestit ce tip de probleme l-au dat peste cap. „Să părăseşti fotbalul te privează şi de o plasă de siguranţă pe care ai avut-o mereu. Când eşti jucător de la Liverpool, Tottenham, la echipa naţională, ai în preajmă mulţi oameni care te pot ajuta. Este cineva bolnav acasă? Clubul îţi trimite un doctor. Ai nevoie de bilete pentru a merge la un concert? Se rezolvă. Unii fotbalişti au oameni care fac şi curse precum cumpărarea unei maşini sau rezervarea vacanţelor.

Când pleci din fotbal, eşti mult mai puţin capabil decât o persoană de vârsta ta, pentru a înfrunta lucrurile normale care se întâmplă în viaţă, pentru că până în acel moment ai fost privilegiat.

Atunci când eşti fotbalist, ziua este organizată de alţii. Ştii când trebuie să te antrenezi, când ai să joci, cu ce trebuie să te îmbraci, ce ai de mâncat. Trezirea bruscă dimineaţa şi nevoia să găseşti ceva care să te ţină ocupat şi să te motiveze nu este lucru uşor”, a încheiat Murphy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/murphy1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/murphy1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Danny Murphy, 44 de ani, fost internaţional englez şi fost jucător emblematic la echipa Liverpool, şi-a povestit drama retragerii din fotbal. Fost la Liverpool, Tottenham şi cu 10 apariţii în naţionala Angliei, e la mprturisit pentru...