UPDATE Ciucă, despre alianţa cu PSD: Am găsit lucrurile care ne unesc

„Ne aflăm astăzi într-un moment mult aşteptat de toţi românii, unul în care putem în sfârşit să oferim predictibilitate şi să garantăm stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile şi deciziile pe care le vom lua pentru binele cetăţenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce priveşte guvernarea ţării. Eu, alături de toţi miniştrii, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi ca situaţia economică, socială şi sanitară a României să se îmbunătăţească”, a spus Nicolae Ciucă în Parlament.

Acesta susţine că, în ceea ce priveşte relaţia cu PSD, „am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc”.

„Am văzut că au fost persoane care s-au arătat suprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliţia de guvernare. Consider că au fost fost mai preocupate să găsească motivele care ne despart decât motivele care ne apropie. Noi, cei care suntem azi în faţa dumneavostaă pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri cae ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc. Am înţeles că mai presus de orice orgoliu se află interesul românilor. Pandemia ne-a învăţat un lucru: acela că timpul este preţios”, a mai spus Ciucă.

UPDATE Ciolacu: PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România

„Astăzi, România se află într-un punct critic. Este unul dintre acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimba direcţia naţiunii pentru anii următori. Au fost doi ani pierduţi. Doi ani de încercări eşuate ale dreptei. Doi ani de instabilitate. Doi ani de criză economică şi sanitară. Doi ani în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critic care necesită o decizie fundamentală. PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuia să facă o alegere în acest moment. Iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă? Sau ne vom folosi priceperea şi experienţa pentru a opri chiar acum prăbuşirea, pentru a fi alături de români şi a stabiliza ţara?! Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Şi pentru asta am decis să intrăm cu prima linie a partidului”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a afirmat că PSD a propus oameni cu experienţă politică şi administrativă. El menţionează că PSD va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social.

UPDATE 10:00 A început şedinţa în care se votează Guvernul Ciucă

Ştire iniţială

Şedinţa pentru acordarea votului de învestitură începe la ora 10.00. Procedura ar trebui să reprezinte o formalitate în condiţiile în care noua coaliţie de guvernare se bazează pe o majoritate solidă în Parlament.

De altfel, miercuri, toţi miniştrii propuşi în Guvernul Nicolae Ciucă, susţinut de PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, au primit avize pozitive în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Lista Guvernului PNL – PSD – UDMR este următoarea:

– prim-ministru – Nicolae Ciucă

– vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu

– vicepremier – Kelemen Hunor

– ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila

– ministrul Finanţelor – Adrian Câciu

– ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Dan Vîlceanu

– ministrul Economiei – Florin Spătaru

– ministrul Antreprenoriatului şi Turismului – Constantin-Daniel Cadariu

– ministrul Energiei – Virgil Popescu

– ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu

– ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila

– ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Tanczos Barna

– ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

– ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale – Marius Budăi

– ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse – Gabriela Firea

– ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu

– ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Florin Roman

– ministrul Sportului – Eduard Novak

– ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu

– ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode

– ministrul Apărării Naţionale – Vasile Dîncu

– ministrul de Externe – Bogdan Aurescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/7714740-mediafax-group-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/7714740-mediafax-group-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
UPDATE Ciucă, despre alianţa cu PSD: Am găsit lucrurile care ne unesc „Ne aflăm astăzi într-un moment mult aşteptat de toţi românii, unul în care putem în sfârşit să oferim predictibilitate şi...