Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în octombrie 2027 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 690,9 milioane lei, peste nivelul programat de 500 milioane lei, la o dobândă anuală de 5,11%.

La licitaţie au participat şase dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 763,94 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 664 milioane lei, iar ofertele necompetitive s-au ridicat la 99,9 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 2,5%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 5,11%.

Din valoarea nominală adjudecată, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 571 milioane lei şi în contul clienţilor la 20 milioane lei.

Ofertele necompetitive au fost de 99,9 milioane lei.

O a doua licitaţie organizată luni, de obligaţiuni de stat în valoare de 400 milioane lei, a fost respinsă, Ministerul de Finanţe apreciind că ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/bani-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/bani-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în octombrie 2027 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 690,9 milioane lei, peste nivelul programat de 500 milioane lei, la o dobândă anuală...