Nivelurile de dioxid de carbon din zona insulei vulcanice Vulcano, situată în arhipelagul Eolian, în largul coastei de nord a Siciliei, au crescut de la 80 de tone la 480 de tone, reducând efectiv cantitatea de oxigen din aer, potrivit Institutului Naţional Italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

Nivelurile de gaz au început să crească simţitor la 21 octombrie, când locuitorii au început să raporteze probleme de respiraţie şi probleme de sănătate ale animalelor lor de companie, care sunt adesea afectate de scăderea nivelului de oxigen înaintea oamenilor.

Marco Giorgianni, primarul oraşului Lipari, care include toate cele şapte insule din arhipelagul Eolian, a semnat o ordonanţă prin care a ordonat evacuarea zonei portuare şi a desemnat o “zonă roşie” în care este interzisă şederea persoanelor care nu sunt cercetători sau lucrători în protecţia civilă.

În aşa-numitele “zone galbene”, oamenii pot rămâne, dar vor trebui să stea la etajele superioare ale caselor lor.

Ordonanţa interzice, de asemenea, tuturor vizitatorilor nerezidenţi şi turiştilor să ocolească insula timp de o lună.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a comunei Lipari, Giorgianni a explicat duminică că evacuarea nu este cauzată de ameninţarea unei erupţii iminente, ci de emisia periculoasă de gaze.

Potrivit site-ului Observatorului INGV din Palermo şi Catania-Etneo, patru staţii geochimice pentru măsurarea CO2 din sol sunt acum în funcţiune. De asemenea, observatorul a instalat şapte noi staţii seismice (şase pe Vulcano şi una pe Lipari) pentru a le completa pe cele deja existente. De asemenea, a fost instalată o cameră termică de înaltă definiţie pentru a monitoriza temperatura solului.

Conform ordonanţei, rezidenţii vor primi alocaţii lunare de 400 de euro pentru gospodăriile individuale, 500 de euro pentru gospodăriile cu două persoane, 700 de euro pentru gospodăriile cu trei persoane şi 800 de euro pentru gospodăriile cu mai mult de patru persoane, pentru a compensa costurile legate de găsirea unei locuinţe alternative.

Vulcano – care poartă numele lui Vulcan, zeul focului – a erupt ultima dată la 22 martie 1890, potrivit INGV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/profimedia-0604470860.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/profimedia-0604470860-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Nivelurile de dioxid de carbon din zona insulei vulcanice Vulcano, situată în arhipelagul Eolian, în largul coastei de nord a Siciliei, au crescut de la 80 de tone la 480 de tone, reducând efectiv cantitatea de...