Duminică, 21 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 128 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.
Situaţia paturilor suplimentare o aveţi în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.573 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 34 paturi  libere de ATI, 9 în Bucureşti, 1 în judeţul Bihor , 3 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Constanta, 4 în judeţul Harghita, 3 în judeţul Iaşi, 1 în judeţul Mehedinţi , 6 în judeţul Vaslui, 3 în judeţul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/7578810-mediafax-foto-dani-amariei.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/7578810-mediafax-foto-dani-amariei-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Duminică, 21 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienţii...