Uniunea Europeană a suspendat la începutul pandemiei, în martie 2020, reglementările stricte privind subvenţiile acordate companiilor, pentru a facilita desfăşurarea activităţilor economice în pofida restricţiilor antiepidemice. Reglementările stricte privind subvenţiile vor fi aplicate din nou începând din 30 iunie 2022, a anunţat joi Margrethe Vestager, comisarul UE pentru Concurenţă.

“Această prelungire limitată la încă şase luni va permite eliminarea progresivă şi coordonată a măsurilor de criză, ţinând cont de relansarea puternică aşteptată pentru întreaga economie”, a declarat Margrethe Vestager, potrivit cotidianului Le Figaro.

“Fără aceste ajutoare publice excepţionale, companii viabile nu ar fi supravieţuit”, a subliniat Margrethe Vestager.

Comisia Europeană a aprobat, începând din martie 2020, acordarea de subvenţii cu valoarea totală de circa 3.000 de miliarde companiilor din statele membre UE.

În schimb, Margrethe Vestager a confirmat intenţia de a modifica reglementările concurenţiale la nivelul Uniunii Europene pentru a facilita investiţiile în sectorul tehnologic şi finanţarea proiectelor de contracarare a încălzirii climatice. “Uniunea Europeană trebuie să avanseze pe calea relansării economice post-pandemie, permiţând consolidarea sectoarelor industriale astfel încât să efectueze tranziţia ecologică şi digitală”, a subliniat Margrethe Vestager.

“UE are nevoie de o aprovizionare securizată cu semiconductori, iar în acest sens analizăm posibilitatea de a aproba un sistem de subvenţii pentru a acoperi eventualul deficit de finanţare”, a explicat Margrethe Vestager.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/covid-ue-fonduri.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/covid-ue-fonduri-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Uniunea Europeană a suspendat la începutul pandemiei, în martie 2020, reglementările stricte privind subvenţiile acordate companiilor, pentru a facilita desfăşurarea activităţilor economice în pofida restricţiilor antiepidemice. Reglementările stricte privind subvenţiile vor fi aplicate din nou începând...