Ciupercile au abilităţi de descompunere miraculoase. De la carton la plastic, de la combustibil de rachetă la azbest, ciupercile pot devora orice. Tocmai de aceea, ar putea descompune cu uşurinţă şi un cadavru uman, potrivit CNN.

Inventatorul olandez Bob Hendrikx se foloseşte de puterea fungilor ca să creeze o alternativă pentru sicriele tradiţionale de lemn. „Coşciugul viu” la care lucrează el se poate descompune în 6 săptămâni în loc de 20 de ani, cât durează pentru un coşciug tradiţional, şi mai şi grăbeşte procesul de descompunere a cadavrului şi pe cel prin care natura absoarbe nutrienţii proveniţi de la cadavru.

„Ce mă frustrează este că atunci când mor, poluez plantea. Sunt deşeu. Procesul actual de înmormântare duce la poluarea solului şi la emisii de CO2. Am creat un proces super-industrializat pentru cel mai natural proces din lume”, a spus Hendrikx, care descrie corpul uman drept „un coş de gunoi umblător plin cu 219 subtanţe chimice”.

„Living Cocoon”, coşciugul bio al companiei lui Hendrikx, Loop, e făcut dintr-un miceliu crescut în labroator, bucăţele de lemn şi ingrediente secrete puse într-o matriţă şi crescute în forma unui sicriu timp de o săptămână. Hendrikx spune că acesta se poate descompune în 45 de zile, iar un coşciug de acest gen costă €1,495.

Până acum, în jur de 100 de înmormântări au avut loc în „Living Cocoon”, în Olanda, Germania şi Belgia. După spusele lui Hendrikx, legislaţia din unele ţări europene e mai permisivă pentru coşciugul dezvoltat de el. „E o piaţă super-conservatoare, aşa cum a fost dintotdeauna”, a mai adăguat acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/feyl45lucaiecam.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/feyl45lucaiecam-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ciupercile au abilităţi de descompunere miraculoase. De la carton la plastic, de la combustibil de rachetă la azbest, ciupercile pot devora orice. Tocmai de aceea, ar putea descompune cu uşurinţă şi un cadavru uman, potrivit CNN....