Viaţa noastră nu mai e ceea ce a fost.

Reperele care ne ghidau, inclusiv cele proaste, nu ne mai sunt de folos.

Locul le-a fost luat de concepte şi atitudini greu de înţeles iar pentru unii imposibil de acceptat.

Cam peste tot în jur pare că soluţia vizată este mai degrabă cea a confruntării în logica unui conflict asumat iresponsabil.

La ordinea zilei este acest conflict acut, deocamdată, generat de abordări antagoniste cu privire la criza medicală.

Abordarea oficială este şchioapă, în cel mai bun caz.

Nu are nici o valenţă de a calma spiritele, ba chiar pune gaz pe foc reglementând haotic şi discreţionar, cu dispreţ faţă de ideea de drept şi justiţie şi, mai ales, faţă de oameni.

Poate nu ştiaţi, ceea ce n-ar fi neapărat surprinzător din cauza acestui haos, dar actele normative legate de starea de alertă, au fost anulate de nu mai puţin de nouă ori de către instanţele de judecată.

E vorba de hotărâri de guvern sau ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De nouă ori le-a dat instanţa cu norma strâmbă în cap şi… nimic.

Ei continuă, ca şi cum ar fi singuri pe lumea asta, scuipând în capul nostru, periodic şi cu dispreţ, câte o astfel de „reglementare” idioată de-a dreptul.

Tot sistemul este idiot, pentru că deşi instanţa îi desfiinţează fiţuicile astea cu pretenţie de normă, el continuă să producă altele în aceeaşi manieră.

Adică, nu poate instanţa să judece cât poate sistemul să compromită ideea de justiţie şi statul de drept.

Ce mai tura-vura, înainte de a-i fi anulată vreuna dintre hotărâri, sistemul sloboade o alta, la fel.

Dacă asta nu înseamnă că eşti idiot, poate doar să însemne că eşti ticălos.

Indiferent care dintre atribute îi revine cu adevărat, sistemul continuă să se-nvârtească năuc şi bezmetic, ameţit de puterea pe are o exercită tâmp dar feroce.

Un bâlci al deşertăciunii.

Un carusel al caterincii…

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/valeriu-suhan-editorialist-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/valeriu-suhan-editorialist-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Viaţa noastră nu mai e ceea ce a fost. Reperele care ne ghidau, inclusiv cele proaste, nu ne mai sunt de folos. Locul le-a fost luat de concepte şi atitudini...