Ministrul interimar a comentat discuţiile din Parlamentul European catalogându-le drept „preocupări stranii ale unora care pot afecta grav crescătorii de animale români”.

Adrian Oros spune că România are o legislaţie actualizată în domeniu care prevede regili stricte în ceea ce priveşte transportul animalelor.

„Sunt de acord cu faptul că toate condiţiile de bunăstare animală, inclusiv cele din timpul transportului trebuie respectate, de toate ţările membre. România are o legislaţie actualizată, care prevede monitorizarea respectarii condiţiilor de bunăstare in timpul transportului (Reg.1/2005) până la destinaţie. Suntem singura ţara europeană care avem o asemenea reglementare. Legea 150/2020, a cărui iniţiator sunt, prevede prezenţa obligatorie la bord a personalului medical veterinar care sa monitorizeze starea de sănătate si condiţiile de bunăstare a animalelor, să ofere asistenţă medicală daca este nevoie şi sa completeze un raport zilnic si unul la finalul transportului”, a explicat Adrian Oros..

Dacă există cerere şi este mai rentabil din punct de vedere economic, producătorii români exportă carcase şi carne procesată, arată ministrul. În ceea ce priveşte dezbaterile din Parlamentul European, soluţia costă în respectarea actualelor reglementări, mai spune Oros.

„De aceea, cred că verificarea strictă a respectării condiţiilor de bunăstare animală de către transportator prin autorităţile competente este soluţia, şi nu interzicerea exportului de animale vii, care ar afecta grav fermierii romani. Resping total o asemenea idee care a fost iniţiată în Parlamentul European, iar acum îşi caută susţinători. Mă bazez pe o abordare echilibrată a Consiliului AgriFish”, este concluzia lui Adrian Oros.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/porci-ionel-iancu.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/porci-ionel-iancu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul interimar a comentat discuţiile din Parlamentul European catalogându-le drept „preocupări stranii ale unora care pot afecta grav crescătorii de animale români”. Adrian Oros spune că România are o legislaţie actualizată în domeniu care...