După controale pe magistrale de metrou, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, le-a cerut reprezentanţilor Metrorex SA măsuri pentru evitarea aglomeraţiei atât în staţii, cât şi în trenuri.

Astfel, printre cele mai importante măsuri se numără redistribuirea personalului de pază în staţiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07.00-10.00 şi 16.00-19.00.

De asemenea, sosirea trenurilor la acelaşi peron, în staţiile aglomerate, trebuie să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.

La orele de vârf de trafic, se pot introduce trenuri suplimentare.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenţi ai Poliţiei Metrou, am găsit staţii şi trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înţeleg necesitatea de a ajunge la destinaţii la anumite ore, însă trebuie conştientizat caracterul special al situaţiei în care ne aflăm şi, astfel, să găsim împreună soluţii pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanţii Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în staţii”, declară prefectul Alexandra Georgiana Vacaru.

Călătorilor, prefectul i-a îndemnat să respecte îndrumările speciale de călătorie transmise în staţii, chiar dacă va trebui să aştepte următorul metrou

Implementarea propunerilor specialiştilor Metrorex va avea loc în zilele următoare, după analizarea propunerilor discutate miercuri la sediul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/3-metrou-bucharest-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/3-metrou-bucharest-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
După controale pe magistrale de metrou, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, le-a cerut reprezentanţilor Metrorex SA măsuri pentru evitarea aglomeraţiei atât în staţii, cât şi în trenuri. Astfel, printre cele mai importante...