Specialiştii susţin că aproape 90% dintre pacienţii cu calculi renali pot fi trataţi cu acest echipament medical ultraperformant.

Valoarea investiţiei este de două milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

„Spitalul Judeţean a fost dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente medicale din ţară pentru tratarea bolnavilor cu pietre la rinichi. Este un echipament complex, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, care sparge calculii renali cu ajutorul undelor ultrasonice de energie înaltă.

Procedura este minim invazivă şi reduce considerabil complicaţiile şi efectele secundare pentru pacienţi.Spitalul nu avea un asemenea echipament medical, astfel că pacienţii erau trimişi în alte centre medicale. Datorită tehnologiei cu care este dotat, calculii renali sunt fragmentaţi în bucăţi foarte mici, astfel că este eliminat riscul unui blocaj renal”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Sistemul este compus dintr-un generator de unde ultrasonice, un aparat radiologic cu braţ mobil, masă de lucru acţionată electric, ecograf, o unitate externă pentru analiza imaginilor obţinute cu ajutorul aparatului radiologic şi o staţie de control a tuturor echipamentelor.

Deoarece sistemul are în componenţă un aparat de radiologie, pentru funcţionarea lui este nevoie de o autorizaţie din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/spital-galati.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/spital-galati-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Specialiştii susţin că aproape 90% dintre pacienţii cu calculi renali pot fi trataţi cu acest echipament medical ultraperformant. Valoarea investiţiei este de două milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi....