În cazul Fisherman’s friend, „Prietenul pescarului”, totul a început la sfârşitul secolului al XIX-lea în Fleetwood, un orăşel din nord-vestul Angliei, din dorinţa unui tânăr farmacist din familia Lofthouse de a „mângâia” cu ceva gâtul pescarilor din Marea Nordului, în timpul călătoriilor lungi. Iniţial, au transformat siropurile în bomboane mici, cu diferite arome.

Doreen Lofthouse a transformat proiectul familiei într-o afacere globală. Dispărută în martie, la vârsta de 91 de ani, femeia – moştenitoarea dinastiei – şi-a lăsat toată averea (41 de milioane de lire sterline) unei organizaţii caritabile care îşi propune să dezvolte Fleetwood.

În testament, Lofthouse – văduvă din 2018 – s-a gândit să mulţumească secretarelor şi grădinarilor, cărora le-au rămas în total 300 de mii de lire sterline. În schimb, bijuteriile sale au mers către soţia fiului său, Duncan. Acesta din urmă este singurul care n-a fost inclus în moştenire, în ciuda faptului că se află la cârma afacerii de familie.

La 15 ani, Doreen a abandonat şcoala şi a început să lucreze ca vânzătoare. Căsătorită iniţial cu Alan Lofthouse – un descendent al fondatorului companiei, James Lofthouse -, după divorţ, Doreen s-a recăsătorit cu Tony Lofthouse, fiul fratelui fostului ei soţ (un nepot).
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/doreen.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/doreen-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În cazul Fisherman’s friend, „Prietenul pescarului”, totul a început la sfârşitul secolului al XIX-lea în Fleetwood, un orăşel din nord-vestul Angliei, din dorinţa unui tânăr farmacist din familia Lofthouse de a „mângâia” cu ceva gâtul pescarilor...