„Devine o cerinţă legală să percheziţionaţi pe oricine intră într-un club de noapte”. Este o petiţie care a depăşit 165.000 de semnături, apărută în urma alarme pe care au tras-o în Marea Britanie forţe de poliţie cu privire la o nouă ameninţare la adresa tinerilor care frecventează cluburile de noapte: injectarea de somnifere, droguri sau aşa-numit ”droguri de viol”, fără ca victimele să observe.

Este un fenomen care în engleză se numeşte needle-spiking şi care a dus recent la zeci de plângeri în toată ţara, cu cazuri deosebit de grave în Nottingham, Manchester şi Edinburgh, atât de multe încât Priti Patel, ministrul de Interne, a cerut detalii.

Noi mărturii sosesc în fiecare zi, iar detaliile sunt şocante: Lizzie Wilson, 18 ani, studentă în primul an la facultate, a fost săptămâna trecută într-un club de noapte din Nottingham cu trei prietene.

Brusc – după cum a scris New York Times – a simţit „o durere intensă la spate, ca un ciupit sau o muşcătură de insectă”. 10 minute mai târziu nu se putea ridica în picioare. Prietenii au dus-o la camera de urgenţă, unde Lizzie a rămas câteva ore năucită şi fără senzaţie în picioare.

„Am simţit atât de multă teamă, că nimeni nu merită o experienţă ca aceasta”, a spus Lizzie. Cel mai şocant aspect, a subliniat respectiva, „este că nu am putut controla nimic”.

La fel ca Lizzie, alte zeci de fete – eleve, studente – au cunoscut aceeaşi teroare. S-au trezit singure în gară, acasă sau în spital. „Nu-mi amintesc absolut nimic”, a spus Kitty, care studiază la Manchester şi care a descoperit un mic semn de injecţie pe braţul ei ,a doua zi dimineaţă. „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine”, adaugă fata.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/club-dans-afp.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/club-dans-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Devine o cerinţă legală să percheziţionaţi pe oricine intră într-un club de noapte”. Este o petiţie care a depăşit 165.000 de semnături, apărută în urma alarme pe care au tras-o în Marea Britanie forţe de poliţie...