Preşedintele USR, Dacian Cioloş, le răspunde celor care cred că a fost atras într-o capcană şi nu va reuşi să formeze o majoritate pentru un guvern nou: „Principala greşeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei”.

Imaginea articolului Cioloş le răspunde celor care cred că nominalizarea lui este o capcană

Cioloş le răspunde celor care cred că nominalizarea lui este o capcană

Dacian Cioloş scrie, marţi, pe Facebook, că a primit sute de întrebări şi mesaje legate de nominalizarea sa ca premier în acest moment de criză.

„Cei care mi-au scris sunt îngrijoraţi că am fost atraşi într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluţie pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidenţiale. Îmi doresc să lămuresc această situaţie, pentru a nu continua speculaţii sau îngrijorări care nu-şi au rostul. Din perspectivă politică, trebuie să înţelegeţi că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluţie politică la criza actuală. Nu suntem blocaţi în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur şi simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să îşi asume o situaţie de criză şi să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câştigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greşeală profundă. Nu suntem într-o situaţie de calm şi bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu şublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acţionăm”, scrie Cioloş.

El consideră că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi şi care nu au loc în spitale sau pentru cum se vor plăti facturile în această iarnă.

„Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la preşedinţie. Suntem în plină pandemie şi se pierd sute de vieţi omeneşti în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinaţia jocului politic şi să se îngrijoreze pentru adevăratele motive. Principala greşeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia ameninţă pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă”, a mai spus Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru poziţia de candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, le răspunde celor care cred că a fost atras într-o capcană şi nu va reuşi să formeze o majoritate pentru un guvern nou: „Principala greşeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei”. ...