Un avion rus s-a prăbuşit duminică în apropierea unui oraş din regiunea Tatarstan, provocând moartea a 16 persoane şi rănirea altor şapte, a anunţat agenţia de presă RIA, care a citat serviciile de urgenţă.

 

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia TASS, avionul avea la bord un grup de săritori cu paraşuta. Se pare că şapte persoane au fost scoase în viaţă din epavă, mai precizează sursa.

 

Avionul era un Let L-410 Turbolet, avion de transport bimotor cu rază scurtă de acţiune.

 

Standardele de siguranţă ale aviaţiei ruseşti s-au îmbunătăţit în ultimii ani, dar accidentele, în special cele care implică avioane învechite în regiuni îndepărtate, nu sunt neobişnuite.

 

Un avion învechit de transport, Antonov An-26, s-a prăbuşit luna trecută în estul îndepărtat al Rusiei, ucigând şase persoane. 

De asemenea, în luna iulie, un avion bimotor cu turbopropulsor Antonov An-26 s-a prabuşit în Kamchatka, toate cele 28 de persoane aflate la bord decedând.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/avion-rusesc.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/avion-rusesc-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un avion rus s-a prăbuşit duminică în apropierea unui oraş din regiunea Tatarstan, provocând moartea a 16 persoane şi rănirea altor şapte, a anunţat agenţia de presă RIA, care a citat serviciile de urgenţă. ...