SpaceX are un acord cu investitorii pentru vânzarea a cel mult 755 de milioane de dolari în acţiuni de la fondatori, la 560 de dolari pe acţiune, potrivit mai multor persoane familiarizate cu această tranzacţie – ceea ce a crescut evaluarea companiei la 100,3 miliarde de dolari. Compania nu a strâns capital nou în acest moment, au precizat sursele citate, oferta de cumpărare reprezentând o vânzare secundară a acţiunilor existente.

Noul preţ al acţiunilor este cu 33% mai mare faţă de ultima evaluare a SpaceX, de 74 miliarde de dolari, la 419,99 dolari pe acţiune, în februarie, când compania a strâns aproape 1,2 miliarde de dolari. Compania a avut o tranzacţie secundară similară în luna februarie, cu o ofertă de vânzare de până la 750 de milioane de dolari la momentul respectiv.

Noua evaluare aduce SpaceX în rândul companiilor private denumite “centicorn” unicorni cu o valare de 100 de miliarde de dolari. 

Persoanele au vorbit cu CNBC sub rezerva anonimatului, deoarece SpaceX nu este o companie cotată la bursă, iar finanţarea este privată.

SpaceX nu a răspuns solicitării CNBC de a face comentarii.

Starlink este planul companiei de a construi o reţea de internet folosind mii de sateliţi, concepută pentru a oferi internet de mare viteză consumatorilor de oriunde de pe planetă. SpaceX a lansat până în prezent 1.740 de sateliţi Starlink, iar reţeaua are peste 100.000 de utilizatori din 14 ţări care participă la o versiune beta publică, cu servicii la un preţ de 99 de dolari pe lună.

Starship este o rachetă masivă, de ultimă generaţie, pe care SpaceX o dezvoltă pentru a lansa încărcături şi oameni în misiuni spre Lună şi Marte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/profimedia-0572864805.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/profimedia-0572864805-300x300.jpgrootstireaUncategorised
SpaceX are un acord cu investitorii pentru vânzarea a cel mult 755 de milioane de dolari în acţiuni de la fondatori, la 560 de dolari pe acţiune, potrivit mai multor persoane familiarizate cu această tranzacţie -...