Sorin Cîmpeanu susţine că în prezent există posibilitatea organizării cursurilor online indiferent de numărul cazurilor de infectare.

„Ministerul Educaţiei a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii că indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situaţia în care, din motive obiective, normele de protecţie sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfăşoare online. Prin urmare, şi în acest moment EXISTĂ cadrul legal care permite şcolilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Prevederile cuprinse în art 3 alineatul (2), coroborat cu Art 6 alineatul (9) dispun acest lucru”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că deciziile prinvind organizarea activităţii didactice sunt luate la nivel naţional şi nu pot fi făcute consultări locale.

„În acelaşi timp, subliniem faptul că activitatea didactică se desfăşoară la nivelul naţional, iar reglementările privesc întregul sistem. Deciziile care privesc modul de desfăşurare a activităţii sunt luate de autorităţi, pe baza unor argumente tehnice şi nu că urmare a unui proces de consultare. Toate deciziile luate sunt în interesul elevilor şi pentru asigurarea dreptului la educaţie şi în acelaşi timp a dreptului la sănătate. Înţelegem îngrijorările manifestate în spaţiul public de Consiliul Naţional al Elevilor şi ii asigurăm de faptul că toate deciziile autorităţilor se iau în interesul şcolii şi al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către Ministrul sănătăţii (pentru dreptul la sănătate) şi Ministrul educaţiei (pentru dreptul la educaţie), în baza Hotărârii CNSU”, a precizat ministrul Educaţiei.

Declaraţia lui Sorin Cîmpeanu a apărut după ce mai multe asociaţii de elevi şi de părinţi au solicitat ca şcolile să se închidă în cazul în care incidenţă în localitate trece de 6 la mie. În viziunea celor care au redactat solicitările, închiderea şcolilor trebuie să se facă în urma consultărilor dintre conducerea şcolii şi reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/sorin-cimpeanu-5-1070x600.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/sorin-cimpeanu-5-1070x600-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sorin Cîmpeanu susţine că în prezent există posibilitatea organizării cursurilor online indiferent de numărul cazurilor de infectare. „Ministerul Educaţiei a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii că indiferent de numărul cazurilor de infectare,...