Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, Săptămâna UE a programării a început joi.

„Capacitatea de a înţelege coduri şi de a le scrie sub formă de secvenţe semnificative este cu adevărat superputerea secolului 21. Cei care participă la Săptămâna UE a programării au o ocazie minunată de a dobândi competenţe de programare şi de a le îmbunătăţi sau de a-i învăţa pe alţii cum să programeze”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă.

La Săptămâna UE a programării din acest an tinerii pot participa la 18 provocării, care includ exemple concrete privind modul în care programarea poate fi adusă în sala de clasă. Aceştia pot paticipa la mai multe provocări, inclusiv cea de bingo a Săptămânii programării, şi îşi pot împărtăşi rezultatele pe platformele de comunicare socială pentru a câştiga premii originale.

Organizatorii sunt, de asemenea, încurajaţi să constituie reţele CodeWeek4All formate din cel puţin zece grupuri care împărtăşesc aceeaşi viziune sau din trei ţări diferite şi să obţină certificate de excelenţă.

În 14 octombrie, echipe de tineri care scriu coduri din Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Slovenia şi România vor concura pentru a obţine titlul de câştigător al ediţiei din 2021 a Săptămânii UE a programării.

În cele din urmă, până pe 18 octombrie, cadrele didactice din învăţământul preşcolar, primar şi secundar din toate domeniile care sunt interesate să le predea elevilor lor programarea şi gândirea computaţională pot participa la o tabără online de 15 de ore în cadrul Săptămânii UE a programării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/programator-publimedia-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/programator-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, Săptămâna UE a programării a început joi. „Capacitatea de a înţelege coduri şi de a le scrie sub formă de secvenţe semnificative este cu adevărat superputerea secolului 21....