Toţi rezidenţii căminelor de îngrijire, precum şi lucrătorii care intră în contact direct cu aceştia, ar trebui, de asemenea, să fie vaccinaţi cu o a treia doză, a precizat organismul. Acelaşi lucru a fost recomandat şi pentru lucrătorii medicali aflaţi în contact direct cu pacienţii.

STIKO şi-a dat recomandarea pe motiv că protecţia vaccinală “scade în timp, în special în ceea ce priveşte prevenirea infecţiilor asimptomatice şi uşoare”.

Anterior, vaccinurile de rapel fuseseră recomandate în Germania doar pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Organismul de vaccinare a recomandat ca pentru cei care au primit o injecţie cu ARNm, respectiv BioNTech-Pfizer sau Moderna, acelaşi vaccin să fie folosit pentru injecţia de control.

STIKO a recomandat, de asemenea, ca persoanelor care au primit vaccinul Johnson & Johnson cu o singură doză, indiferent de vârstă, să li se ofere o a doua doză de ARNm, din cauza eficacităţii reduse a vaccinului J&J împotriva variantei delta a coronavirusului.

Aproximativ 3,2 milioane de persoane din Germania au primit vaccinul J&J. Datele au arătat că un număr mai mare de persoane care au primit această injecţie au contractat virusul decât cele care au primit alte vaccinuri.

Vaccinul de rapel pentru aceste persoane poate fi oferit începând cu patru săptămâni după imunizarea de bază.

Recomandările STIKO vor face mai întâi obiectul unor discuţii între experţi şi politicieni germani înainte de a intra în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/profimedia-0576865954.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/profimedia-0576865954-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Toţi rezidenţii căminelor de îngrijire, precum şi lucrătorii care intră în contact direct cu aceştia, ar trebui, de asemenea, să fie vaccinaţi cu o a treia doză, a precizat organismul. Acelaşi lucru a fost recomandat şi...