Elena Copaciu, medic şef Clinică Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), publică, pe Facebook, pe RoVaccinare, un jurnal de „front” pandemic.

„68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome Covid de o săptămână, adusă de la sute de km distanţă pentru internare de doi preoţi din parohia sa! Direct la critici!

42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală Covid-19. Stare critică.

Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forţa de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturaţie în oxigen a sângelui- 60%!!… admis direct în terapie intensivă!

4 pacienţi de diverse vârste internaţi simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid-19 cu mutaţia delta.
Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidităţi, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puţin norocoşi!”, sunt doar o parte intre pacienţi.

Medicul vorbeşte despre „tineri cu sau fără comorbidităţi” care nu cred în virus şi nici în vaccin, „chiar cu măşti de CPAP (pentru ajutor respirator – n.r.) sunt foarte conectaţi la mediul lor profesional şi rămân aşa până suntem nevoiţi să îi sedăm şi aplicăm metode invazive pentru a menţine oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcţionarea organelor interne”.

Dr. Copaciu spune că din 17 august reanimarea de la SUUB e plină cu „critici Covid, mutaţia Delta”, şi a fost dublată capacitatea de admisie, însă nu aşa se face medicina în acest secol.

„Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreţi să ştiţi cu ce eforturi! Ne pregătim poate de triplare! Dar nu aşa se face medicina acestui secol în Europa! E vremea să înţelegem exigenţe de sănătate publică şi să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt priorităţile! Cred că noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea! Când eşti sănătos poţi să îţi urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult, mult mai greu”, explică medicul.

Joi a fost înregistrat un record absolut al persoanelor care au decedat din cauza COVID-19: 328 de decese. Au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În spitale erau internaţi cu COVID-19 14.569, iar dintre ei, 1.513 erau internaţi la ATI. Din totalul pacienţilor internaţi, 400 sunt minori, 377 fiind internaţi în secţii şi 23 la ATI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7603654-ap-mediafax-foto-ap-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7603654-ap-mediafax-foto-ap-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Elena Copaciu, medic şef Clinică Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), publică, pe Facebook, pe RoVaccinare, un jurnal de „front” pandemic. „68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome Covid de...