Întrebat, miercuri seara, dacă i se pare normal ca românilor care merg la restaurant să li se ceară certificatul verde pentru a intra şi a consuma, în timp ce angajaţii din restaurant nu au certificate şi mulţi nu sunt vaccinaţi, Arafat a răspuns: „Nu, nu este normal, numai că sunt două chestiuni care reglementează: una este problema pe care o reglementăm pe acces, pe sănătate publică, cealaltă este pe raportul de muncă”.

„Problema cu angajaţii are două soluţii: soluţia bunului simţ – înseamnă ca patronul restaurantului să se asigure că angajaţii lui sunt cel puţin testaţi – şi a doua soluţie este prin lege să se impună aceste reguli, dar numai prin lege şi adoptarea de către Parlament, nu prin hotărâri de guvern sau alte modalităţi”, afirmă secretarul de stat.

Întrebat, mai departe, în ce condiţii ar putea fi scoase certificatele verzi pentru restaurante, Arafat a răspuns că dacă procentul persoanelor vaccinate era mai mare şi, implicit, se ştia că dintre cei care se infectează mult mai puţini ajung la terapie intensivă, se putea face acest lucru.

Pentru renunţarea la certificatul verde, este nevoie de 70% din populaţie vaccinată, iar România este undeva la 30%.

„Procentul, pentru a avea linişte să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar, rămâne 70%. Noi suntem încă totuşi la aproximativ 30%. Împreună cu Bulgaria suntem în coada topului şi plătim în acest moment preţul pentru acest lucru”, a spus Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7598291-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7598291-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat, miercuri seara, dacă i se pare normal ca românilor care merg la restaurant să li se ceară certificatul verde pentru a intra şi a consuma, în timp ce angajaţii din restaurant nu au certificate şi...