Raportul reuneşte informaţii cu privire la provocările existente şi la soluţiile găsite, oferind recomandări pentru a sprijini în continuare creşterea şi calitatea sectorului educaţiei şi îngrijirii copiilor preşcolari, inclusiv în perioade dificile.

„Educaţia şi îngrijirea copiilor preşcolari reprezintă, pentru toţi copiii, primul pas esenţial pe scara învăţării pe tot parcursul vieţii. Experţi şi profesionişti din întreaga lume, inclusiv din Europa, au sporit gradul de conştientizare cu privire la necesitatea de a integra mai bine sectorul educaţiei şi îngrijirii copiilor preşcolari în toate deciziile locale, naţionale şi europene de gestionare şi de redresare, pe parcursul pandemiei şi după aceasta. Sper ca acest raport să contribuie la înţelegerea modului în care sectorul educaţiei şi îngrijirii copiilor preşcolari a fost gestionat în timpul pandemiei, astfel încât să putem avansa împreună şi să învăţăm din acesta”, a spus Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Din raport reiese că educaţia şi îngrijirea copiilor preşcolari au fost adesea reduse la funcţia de îngrijire a copiilor pentru a sprijini părinţii, în timp ce aspectele cu privire la educaţie şi incluziune au fost trecute cu vederea.

Printre acestea se numără învăţarea timpurie a limbilor străine, competenţele sociale şi accesul la cantine subvenţionate. Orientările şi sprijinul au variat foarte mult de la o ţară la alta.

Raportul subliniază necesitatea de a se continua investiţiile în guvernanţa şi calitatea sectorului şi de a se îmbunătăţi formarea şi condiţiile de muncă ale personalului. Pentru a se trage învăţături din această perioadă, raportul oferă o imagine de ansamblu a recomandărilor privind guvernanţa şi finanţarea sectorului, recunoaşterea şi formarea personalului, precum şi privind importanţa luării în considerare, întotdeauna, a necesităţilor de învăţare şi a bunăstare ale copiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7280190-mediafax-foto-octav-ganea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7280190-mediafax-foto-octav-ganea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Raportul reuneşte informaţii cu privire la provocările existente şi la soluţiile găsite, oferind recomandări pentru a sprijini în continuare creşterea şi calitatea sectorului educaţiei şi îngrijirii copiilor preşcolari, inclusiv în perioade dificile. ...