Potrivit unui calcul realizat de antropologii Universităţii Indiana, un superyacht degajă peste 7000 de tone de CO2 pe an. Înmulţit cu 300, numărul total aproximativ de superiahturi din întreaga lume, este egal cu peste 2 milioane de tone de dioxid de carbon anual. Astfel, uriaşele ambarcaţiuni produc mai multe emisii individual decât un sfert din ţările lumii.

Un antreprenor din Gibraltar a venit cu o idee inovativă. Vrea să construiască un mega yacht care să fie propulsat de energie nucleară şi care să reunească la bordul său cei mai străluciţi oameni de ştiinţă alături de cei mai bogaţi oameni din lume.

„De ce să nu-i iei pe cei mai bogaţi oameni din lume, să-i aduci împreună cu cei mai inteligenţi şi mai străluciţi oameni de ştiinţă şi să le permiţi să experimenteze în mod direct?” afirmă Aaron Olivera, antreprenor.

Avantajul propulsiei nucleare este faptul că este o sursă de energie non-poluantă şi va permite yacht-ului să navigheze nelimitat. Capacitatea de 425 de persoane a navei va fi distribuită în două grupuri principale: 165 de locuri pentru echipaj şi 160 pentru oamenii de ştiinţă. Restul locurilor vor fi împărţite de antreprenori, celebrităţi dar şi de studenţi şi specialişti din diferite domenii.

Costul total pentru construcţie se ridică la peste 700 de milioane de dolari şi nava va fi finalizată în 2025, relatează CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/mega-yacht.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/mega-yacht-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui calcul realizat de antropologii Universităţii Indiana, un superyacht degajă peste 7000 de tone de CO2 pe an. Înmulţit cu 300, numărul total aproximativ de superiahturi din întreaga lume, este egal cu peste 2 milioane...