Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce se va întâmpla în cazul în care o persoană va intra în spaţii închise, precum restaurante, cu certificatul altei persoane, Raed Arafat a spus că încercarea unora de a frauda sistemul a dus la situaţia actuală, cu număr tot mai mare de cazuri de COVID-19.

„Ei să scaneze certificatul. Dacă se face un control şi vine, de exemplu, cineva de la un organ de control, el va cere, poate, şi buletinul să le compare. Cine prezintă certificate false îşi asumă responsabilitatea clar de un dosar penal. Ştiţi cum se pune problema? Toată lumea se gândeşte cum pot păcăli oamenii sistemul. Noi încercăm, totuşi, să facem toate aceste lucruri în speranţa ca oamenii să înţeleagă că nu au de ce să păcălească sistemul. Faptul că primul lucru punem în faţă cum să păcălim sistemul este ce ne-a adus unde suntem acum cu cazurile şi cu tot”, a spus Arafat.

Acesta afirmă că toţi trebuie să dea dovadă de responsabilitate, iar în caz de abuz se va întocmi dosar penal atât pentru cel care prezintă certificatul, cât şi pentru cel care i-a dat datele.

„Dacă cineva vrea să abuzeze de acest lucru, să vină cu certificatul altuia, înseamnă că cineva i l-a dat, a dat un CNP pentru persoana respectivă, pentru ca certificatul să ajungă acolo. Ambele persoane vor fi întrebate cum a ajuns certificatul la persoana respectivă şi de ce persoana respectivă a folosit un certificat fals. Când intru în restaurant, se scanează şi arată că e certificat valid. Dacă vine controlul şi spune , poate să ceară organul de control şi buletinul. Dacă se vede că este fals, înseamnă că persoana respectivă a prezentat un certificat fals şi se întocmeşte dosar penal. Nu cred că cineva doreşte acest lucru”, a mai spus Arafat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/6171497-mediafax-foto-octa-ganea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/6171497-mediafax-foto-octa-ganea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce se va întâmpla în cazul în care o persoană va intra în spaţii închise, precum restaurante, cu certificatul altei persoane, Raed Arafat a spus că încercarea unora de a frauda...